Artikel top billede

Sådan blev utro CIA-chef afsløret af Gmail-data

Det var meta-data fra en Gmail-konto, der så at sige tog CIA-chefen David Petraeus med bukserne nede.

Det var geografiske data fra Gmail, der fik CIA's chef David Petraeus til at fratræde sin stilling i weekenden. 

Den firestjernede general og tidligere øverstkommanderende for de amerikanske styrker i Irak og Afghanistan måtte trække sig, da han blev taget i et sidespring.

Afsløringen startede, da en kvindelig bekendt til general Petraeus kontaktede FBI, fordi hun angiveligt i perioden maj til juni 2012 modtog fem til ti chikanerende e-mail fra en anonym Gmail-konto.

Meta-data i erotik-mails

Ifølge Wall Street Journal kunne FBI takket være såkaldte metadata fra Gmail lokalisere, hvor de truende e-mail var afsendt fra. Det førte FBI på sporet af Paula Broadwell, der er forfatter til en biografi om Petreaus og - som det siden skulle vise sig - desuden var hans elskerinde.

Det fandt FBI ud af, da de i hendes mailboks fandt en række hede og erotiske mailudvekslinger med en anonym mand. Først efter flere måneders overvågning gik det op for FBI, at den anonyme mand var ingen ringere end chefen for CIA.

Det amerikanske magasin Slate skriver, at FBI indledningsvis frygtede, at CIA-chefens mail-konto var blevet penetreret af hackere. Men som Slate tørt konstaterer, viste det sig, at det sandsynligvis var en helt anden form for penetration, der havde fundet sted. 

CIA-chefen blev dog aldrig selv overvåget. Men det var i sagens natur ikke nødvendigt, fordi efterforskerne havde rigeligt med beviser i de mails, som Paula Broadwells havde modtaget fra ham.

Wall Street Journal oplyser, at en udenomsægteskabelig affære ikke nødvendigvis diskvalificerer en CIA-chef. Men at sagen er særlig penibel, fordi hans elskerinde ikke blot er forfatter, men også er oberstløjtnant i den amerikanske hær og dermed David Petraeus' underordnede.

Desuden blev der fundet fortrolige dokumenter på Paula Broadwells computer. Men ifølge Wall Street Journal afviser den fratrådte CIA-chef, at dokumenterne stammer fra ham.

Læs også:

Disse apps kan hjælpe dig med at være utro

Dum dig ikke som forsvaret: Fjern fortrolige informationer fra dine pdf-filer

Afslør de hvide løgne: Se om dine mails bliver læst 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere