Artikel top billede

Sådan blev utro CIA-chef afsløret af Gmail-data

Det var meta-data fra en Gmail-konto, der så at sige tog CIA-chefen David Petraeus med bukserne nede.

Det var geografiske data fra Gmail, der fik CIA's chef David Petraeus til at fratræde sin stilling i weekenden. 

Den firestjernede general og tidligere øverstkommanderende for de amerikanske styrker i Irak og Afghanistan måtte trække sig, da han blev taget i et sidespring.

Afsløringen startede, da en kvindelig bekendt til general Petraeus kontaktede FBI, fordi hun angiveligt i perioden maj til juni 2012 modtog fem til ti chikanerende e-mail fra en anonym Gmail-konto.

Meta-data i erotik-mails

Ifølge Wall Street Journal kunne FBI takket være såkaldte metadata fra Gmail lokalisere, hvor de truende e-mail var afsendt fra. Det førte FBI på sporet af Paula Broadwell, der er forfatter til en biografi om Petreaus og - som det siden skulle vise sig - desuden var hans elskerinde.

Det fandt FBI ud af, da de i hendes mailboks fandt en række hede og erotiske mailudvekslinger med en anonym mand. Først efter flere måneders overvågning gik det op for FBI, at den anonyme mand var ingen ringere end chefen for CIA.

Det amerikanske magasin Slate skriver, at FBI indledningsvis frygtede, at CIA-chefens mail-konto var blevet penetreret af hackere. Men som Slate tørt konstaterer, viste det sig, at det sandsynligvis var en helt anden form for penetration, der havde fundet sted. 

CIA-chefen blev dog aldrig selv overvåget. Men det var i sagens natur ikke nødvendigt, fordi efterforskerne havde rigeligt med beviser i de mails, som Paula Broadwells havde modtaget fra ham.

Wall Street Journal oplyser, at en udenomsægteskabelig affære ikke nødvendigvis diskvalificerer en CIA-chef. Men at sagen er særlig penibel, fordi hans elskerinde ikke blot er forfatter, men også er oberstløjtnant i den amerikanske hær og dermed David Petraeus' underordnede.

Desuden blev der fundet fortrolige dokumenter på Paula Broadwells computer. Men ifølge Wall Street Journal afviser den fratrådte CIA-chef, at dokumenterne stammer fra ham.

Læs også:

Disse apps kan hjælpe dig med at være utro

Dum dig ikke som forsvaret: Fjern fortrolige informationer fra dine pdf-filer

Afslør de hvide løgne: Se om dine mails bliver læst 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere