Artikel top billede

Indien bygger billig tablet-pc

Den indiske præsident har præsenteret en ny version af den meget billige tablet Aakash til skoleelever og studerende.

Tidligere i år kunne den indiske regering fortælle at man vil forære en tablet-pc til samtlige af landets studerende. Nu har den indiske præsident Shri Pranab Mukherjee præsenteret en ny version af Android tablet-pc'en.

Der har været stor opmærksomhed omkring den såkaldte Aakash computer, der blev beskrevet som verdens billigste tablet-pc. Men ifølge den indiske blog Medianama er der kun uddelt 572 eksemplarer af maskinen.

Det skulle blive anderledes med den nye version, der blev præsenteret på "Skolernes Dag".

Den nye Aakash 2 har et 7 tommers display med en billedopløsning på 800 x 600 pixels, en Cortex A8 CPU med 1 GHz, 512 MB RAM, 4 GB lagerplads (kan udvides med MicroSD kort) og Android 4.0.3.

Tablet-pc'en har indbygget trådløst net og et VGA-kamera. Batteriet skulle holde i omkring tre timer.

Det ser dog ud til, at den nye computer ikke bliver helt gratis for skoleelever og studerende. Den skal koste omkring 100 kroner.

De første 15.000 eksemplarer skal distribueres til lærere på tekniske skoler og universiteter, så de kan blive fortrolige med teknologien. Herefter får de studerende adgang til at købe den.

Det statslige tekniske Indian Institute of Technology Bombay vil fordele mindst 100.000 eksemplarer til undervisnings-institutioner i hele landet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere