Artikel top billede

Nokia klar med ny kort-platform

Nokia samler nu sine korttjenester under navnet Here og kommer med nye apps til iOS og Android.

Nu vil Nokia satse stort på digitale kort. Tirsdag kunne Nokia-chef Stephen Elop præsentere den nye kort-platform Here i San Francisco. Fremover skal alle Nokias digitale kort og lokations-tjenester samles under dette brand. Samtidig har man overtaget det amerikanske selskab Earthmine, der er specialiseret i 3D-kortlægning af byer.

Fremover skal Nokias kort kunne bruges på stort set alle mobile og stationære platforme. På Here.net kan man finde en HTML 5-version af kortmaterialet og en 3D-visning af udvalgte byer. Den bruger WebGL og kræver altså ikke et særligt Nokia-plugin i browseren.

I de digitale kort kan man få vist en række informationer, som den aktuelle trafiksituation, seværdigheder, indkøbs-muligheder eller restauranter.

Der er også en ny Map Creator, hvor brugeren selv kan tilføje veje og tunneller i områder, hvor der stadig mangler kortmateriale. Det værktøj skulle være betydeligt mere simpelt end Online Map Editor i Openstreetmap. Der er dog kun muligt at indtegne nye veje i et begrænset udvalg af lande, fortrinsvis i Afrika og Caribien.

Here kan også bruges under Android og iOS. Nokia har annonceret en ny mobil app, som også er baseret på HTML 5. Her bliver det også muligt at downloade kortmaterialet og bruge det offline. Det ser ud til, at Here skal positioneres som et alternativ til Apple Maps og Google Maps.

Den nye app til iOS kommer i løbet af de næste uger, og et SDK til Android, hvor udviklere kan indbygge kortet i deres egne applikationer, skulle være klar i begyndelsen af det nye år.

Sammen med Mozilla udvikles også en særlig webversion, der skal kombineres med Firefox OS.

Med opkøbet af Earthmine har Nokia fået teknologi til at skabe sin egen konkurrent til Google Street View. Det skal lanceres under navnet Nokia Livesight, hvor man kan få 3D-elementer blændet ind i kamera-billedet fra sin smartphone eller tablet-pc. Det bliver allerede brugt i City-Kompas app'en til Nokias Lumia-telefoner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere