Artikel top billede

Vil du forlade Dropbox for denne app?

De færreste har prøvet denne cloud-tjeneste. Men den er et solidt alternativ til Dropbox.

Ja, vi ved, at der findes mange alternativer til Dropbox.

I den seneste uge har denne skribent brugt SugarSync, der på trods af, at tjenesten efterhånden har en del år på bagen, stadigvæk er ukendt for mange.

Umiddelbart kan det være svært at se, hvordan en opkomling som SugarSync kan få så meget som et ben til jorden i kampen mod giganter som Dropbox, Google Drive og Microsoft SkyDrive.

Men SugarSyncs apps har netop fået en tiltrængt opdatering i denne uge, der betyder, at især app'en til Windows og Mac har fået ny brugerflade, der er betydeligt mere lækker og indbydende.

Hidtil har Dropbox været denne skribents 'weapon of choice'. Ikke mindst fordi Dropbox efterhånden har nået så stor en udbredelse, at det nærmer sig standardløsningen, når vi skal udveksle filer med venner og kolleger.

Let at udvælge mapper

Du kan dog naturligvis også dele filer med SugarSync. Det er både muligt at dele en privat mappe med andre SugarSync-brugere, og du kan også gøre enkelte filer offentligt tilgængelige.

Men SugarSyncs store styrke, at det er en mere enkel løsning at bruge, hvis du blot har brug for at tage backup af dine filer, men ikke har det store behov for at dele.

Her skal du ikke som på Dropbox flytte hver enkelt fil over i dit Dropbox-dueslag.

Med SugarSync udvælger du bare de mapper på din computer, som du har brug for at synkronisere med skyen. Eksempelvis mappen med dine dokumenter og dine billeder.

Herefter bliver indholdet af mapperne uploadet til SugarSync servere og efterfølgende synkroniseret, når der sker ændringer i mappen.

Det giver en vis ro i sindet, at man på denne måde ved, at ens mapper hele tiden er backup'et i skyen, og man derfor ikke skal frygte, at man har glemt at flytte den over i Dropbox-mappen.

Apps til Android og iPhone

Ud over desktop-app'en til Mac og Windows findes der også en SugarSync-app til iOS og Android-enheder.

Der findes naturligvis også en web-brugerflade, som er betydeligt mere indbydende og overskueligt end Dropbox' ditto.

Når det gælder smartphone-apps, er der en opdatering på vej, der bruger samme designsprog som dekstop-app'en.

Som udgangspunkt får du 5 GB gratis lagerplads hos Sugar Sync.

Det er det samme, som du får med Google Drive, og mere end Dropbox, der som udgangspunkt blot tilbyder 2 GB gratis lagerplads.

Ønsker du ekstra plads, kan du få 30 GB for knap 290 kroner (50 dollar) om året, mens du kan få 500 GB for knap 2300 kroner (400 dollar) om året.

Til sammenligning koster den billigste Dropbox-opgradering på 100 GB omkring 580 kroner (100 dollar), mens 500 GB koster 2900 kroner. Hos Google koster 100 GB knap 350 kroner om året.

Læs også:

Danske iværksættere laver sikkert alternativ til Dropbox 

Disse to apps gør fildeling til en leg

Her har du de sikre alternativer til Dropbox




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere