Artikel top billede

Spotify klar med browser-version

Nu er det ikke længere nødvendigt at installere en app for at høre musik på Spotify.

Trods et galoperende underskud på mere end 300 millioner kroner i 2011 er der fortsat optimisme hos svenske Spotify. Selskabet har netop hentet en halv milliard kroner i frisk kapital i en ny investeringsrunde - en del af pengene kommer fra Coca-Cola - og det ser ud til, at omsætningen nærmer sig tre milliarder kroner i dette år.

Samtidig er Spotify nu klar med en web-version af tjenesten, der kan bruges direkte i browseren. Det er altså ikke længere nødvendigt at installere en separat applikation.

I løbet af de næste dage og uger bliver webversionen åbnet for stadig flere brugere på adressen play.spotify.com. Der er stadig tale om en beta, og den færdige udgave kommer først til næste år.

Den store fordel er selvfølgelig, at man slipper for at installere software lokalt. Så bliver det lettere at hente musik fra en arbejds-pc eller en lånt computer. Det kræver så bare, at man har en Spotify-konto.

Hos TechCrunch har man allerede testet den Flash-baserede browser-version, og den får ros for at være hurtig og brugervenlig. Men der mangler stadig enkelte funktioner fra desktop-udgaven, og den største mangel er nok, at der ikke er adgang til tredjeparts-applikationer som Pitchfork eller Last.fm til Spotify.  

Det er gratis at bruge den reklamebetalte version af Spotify, men man skal betale 49 pr. om måneden for en reklamefri version. Der er også en premium-udgave til 99 kr. om måneden med bedre lydkvalitet og mulighed for at spille musikken på mobilen.

Men alligevel mener det amerikanske analysefirma PrivCo, at den nuværende forretningsmodel for Spotify er uholdbar. Her anbefaler man blandt andet at indføre et dyrere Platinum-abonnement for de brugere, der henter mest musik.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere