Artikel top billede

Dansk design-guru: Windows 8 er en katastrofe

Guruen Jakob Nielsen retter en sønderlemmende kritik mod Windows 8.

Den danskfødte Jakob Nielsen, der er en af verdens førende eksperter inden for brugervenlighed, mener, at Microsofts seneste styresystem Windows 8 er et "forfejlet" produkt. Han konstaterer, at den nye brugerflade "kvæler brugervenligheden med store farverige klodser, mens den skjuler de nødvendige funktioner".

Han har fået 12 erfarne Windows-brugere til at teste brugervenligheden både på en desktop-pc med Windows 8 og en tablet-pc med Windows RT. Det nye Windows har både en tablet-fokuseret startskærm og en pc-orienteret desktop-modus. Men det skaber en "ujævn brugeroplevelse", mener Jakob Nielsen, og brugerne har svært ved at huske, hvor de skal finde vigtige funktioner.

Den danske webguru mener, at hverken begyndere eller erfarne brugere vil være tilfredse med Windows 8.

Han kritiserer også, at man har bevæget sig væk fra det grundlæggende koncept i styresystemet.

"'Windows understøtter ikke længere flere vinduer på skærmen. Win8 har en mulighed for midlertidigt at vise et sekundært område på en lille del af skærmen, men ingen af vores testbrugere kunne få det til at fungere. Samtidig er den primære brugerflade begrænset til et enkelt vindue, så produktet burde faktisk hedde 'Microsoft Window'," skriver han.

Hans konklusion er, at Microsoft har fokuseret på tablet-pc'er og til gengæld givet køb på pc-oplevelsen. Han mener, at Windows 8 er svag på tablet-pc'er og forfærdelig på almindelige computere.

Nielsen vil selv blive på Windows 7 i nogle år og vente på et kommende Windows 9. Han understreger, at han ikke er en Microsoft-hader. Tidligere har han rost både det nye design i Office og Kinect-teknologien. Men Windows 8 får altså dumpekarakter hos den danskfødte design-guru.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere