Artikel top billede

Nyt Google-spil sender dig på skattejagt i din by

Google tester et nyt Android-spil med augmented reality, der blander den virkelige verden med spillets univers.

Internet-giganten Google har udviklet et nyt spil til Android-smartphones, Ingress, der sender spillerne ud i den virkelige verden. Her skal de hjælpe med at opspore en mystisk energikilde, samle genstande og hacke portaler.

Google har længe haft en interesse i sammenblandingen af den virkelige verden med et digitalt univers - det, som også kaldet augmented reality. De meget omtalte computerbriller fra Google tilføjer således et lag med digitale informationer til dit synsfelt.

Ingress bygger på samme princip, men her er det ikke nødvendigt at bruge særlige briller.

Spillerne skal samle det såkaldte XM (en forkortelse for "Exotic Matter") ved at bevæge sig hen til bestemte lokationer i den fysiske verden og kan så bruge deres XM på andre lokationer til at åbne missioner. Portalerne skal placeres på offentlige steder som biblioteker, museer eller lignende.

Der er også to forskellige grupperinger, som spilleren kan tilslutte sig, Enlightened og Resistance.

Det er Niantic Labs, der har udviklet spillet for Google, og her bliver det sammenlignet med World of Warcraft. Men forskellen er altså, at spillerne er nødt til at bevæge sig rundt i den fysiske verden, hvis de vil komme videre i spillet.

Det betyder også, at Google kan bruge spillet til at samle lokationsdata til sine kort-tjenester.

I øjeblikket er Ingress i en lukket beta, og der er ikke sat dato på, hvornår det bliver frit tilgængeligt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere