Artikel top billede

Seks tip der kan forbedre din Dropbox-sikkerhed

Har du tillid til sikkerheden på Dropbox?

Dropbox er gennem de seneste år blevet ramt af flere sikkerhedsbrist

Og derfor tøver mange med at lægge deres data op i skyen, selv om vi ofte ikke har de samme kvaler ved at gemme vores data ukrypteret på en computer eller en usb-nøgle, som vi risikerer at miste.

Der findes dog en lang række punkter, hvor du i forhold til Dropbox' standardindstillinger kan forbedre sikkerheden i skyen.

Her er seks af dem:

Brug Dropbox til at finde ip-adressen på din stjålne pc

1. Få e-mail-advarsler 
Du kan indstille din Dropbox til at give dig advarsler, når du tilknytter en ny enhed til din konto. 

På den måde vil du hurtigt opdage det, hvis du pludselig får uønskede gæster på din Dropbox-konto. 

Du slår e-mail-advarslerne til ved at logge ind på din Dropbox-konto og herefter vælge 'settings' og dernæst 'security'. 

2. Slet enheder, du ikke bruger

Har du installeret Dropbox på en computer eller en anden enhed, som du ikke bruger?

Så bør du overveje at fjerne computerens adgang til Dropbox, før du låner den ud eller på en anden måde mister den.

Det kan du gøre helt uden at åbne computeren, men ved blot at logge ind på Dropbox' hjemmeside, vælge settings og herefter security. Under overskriften 'my devices' kan du trykke på unlink knappen ud for de enheder, som ikke længere skal have adgang til din Dropbox-konto. 

Her kan du også se, hvornår kendte eller fremmede computere har haft adgang til din konto. Eksempelvis kan du se, hvis en computer fra et fremmed land er logget ind, og i så fald bør alarmklokkerne ringe. 

3. Find ip-adressen på tyven

Det er dog ikke nødvendigvis en fordel at fjerne adgang til Dropbox med det samme, hvis du har fået stjålet din computer.

Du kan nemlig bruge Dropbox til at spore ip-adressen på den stjålne computer. 

Går du ind under My Devices, kan du ikke blot se, hvilken type enhed der har været logget på din konto. Du kan også se enhedens ip-adresse. Du skal blot holde cursoren hen over i'et ud for enhedens navn.

Sådan fjerner du apps fra Dropbox

4. Slå to-faktor-sikkerhed til 
En af de mest effektive sikkerhedsløsninger får du sandsynligvis ved at slå to-faktor-sikkerhed til på din Dropbox-konto. 

Med to-faktor-sikkerhed kræver det, at du ud over dit almindelige password også bruger et engangs-password, der bliver sendt til din mobiltelefon, når du skal logge ind med en ny enhed. 

Du slår funktionen til ved at gå ind under sikkerhed, og under feltet 'Account Sign in' vælger du 'change' ud for punktet 'Two-step verification'. 

Vi har tidligere fortalt, hvordan du slår to-faktor-sikkerhed til på Dropbox og en lang række andre nettjenester. Læs mere om det i denne artikel

5. Fjern apps 
Her i spalterne har vi flere gange omtalt forskellige apps, der hjælper dig med at få mere ud af Dropbox. Et eksempel på det er Dropbox Automator og den geniale tjeneste IFTTT

Men for at bruge denne type tjenester kræver det, at du også giver dem adgang til din konto. Det er i sagens natur noget, du skal overveje grundigt, før du gør. 

Men heldigvis kan du trække adgangen tilbage igen. Det gør du ved at gå ind under settings på din Dropbox konto og herefter vælger fanebladet "My Apps". Du skal blot klikke på krydset ud for de apps, som du ikke længere ønsker skal have adgang til din konto. 

6. Krypter dine Dropbox-filer 
Vil du være totalt beskyttet, kan du sikre dig ved at kryptere din Dropbox-konto. 

Vi har tidligere omtalt programmer BoxCryptor og SecretSync, der kan kryptere indholdet på din konto. Læs mere om de to programmer i denne artikel

Læs også:

Her er fire Dropbox-tricks som du ikke kendte  

Sådan gør du dit online-liv irriterende sikkert
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere