Artikel top billede

Skype-medstifter vil redde verden

Nyt forskningscenter skal undersøge, om teknologien er den direkte vej til dommedag.

Det nye Cambridge Project for Existential Risk skal forske i verdens undergang - eller nærmere bestemt, hvordan teknologien kan udrydde os alle sammen. Det berømte Cambridge-universitet vil nu undersøge, hvordan man kan forhindre, at kunstig intelligens, nano- eller bio-teknologi sætter et punktum for menneskehedens eksistens.

Projektet er startet af filosofen Hue Price, astrofysikeren Martin Rees og den estiske programmør Jaan Tallinn, der var med til at starte Skype.

Forestillingen om at robotter går i krig mod menneskene er et populært tema i bøger og film, men forskerne mener, at det kan blive til virkelighed.

"Det er svært at vurdere, hvor alvorlig truslen er, men det er også i sig selv en grund til bekymring, når man tænker på, hvor meget der er på spil," lyder forskernes budskab ifølge BBC.

Professor Price mener, at robotter og computere snart bliver mere intelligente end mennesker.

"Det kan forudsiges med nogenlunde sikkerhed, at intelligensen vil overvinde biologiens grænser på et tidspunkt i dette eller det næste århundrede," siger han til nyhedsbureauet AFP.

Det betyder ikke nødvendigvis, at maskinerne har onde hensigter over for os, men de har deres egne interesser, som ikke nødvendigvis omfatter menneskets velfærd, mener forskeren.

Det nye forskningscenter skal åbne til næste år - hvis robotterne altså ikke har taget magten inden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere