Artikel top billede

Sådan finder du den skjulte produktnøgle i Windows 8

De gamle klistermærker med Windows-produktnøgler er forsvundet. Nu skal nøglen findes et helt andet sted.

Det er ikke kun startmenuen, der er forsvundet i nye computere med Windows 8. De mangler også det kendte klistermærke med ægthedscertifikat, også kaldet et Certificate of Authenticity (COA). Dermed mangler også den påtrykte Windows-produktnøgle, der skal bruges, hvis man vil geninstallere styresystemet.

Men det betyder dog ikke, at produktnøglen er forsvundet. Den er nu gemt i maskinens BIOS eller UEFI, altså den firmware, der ligger fast i systemet. Det skal gøre det vanskeligere at bruge OEM-produktnøgler til piratkopier af Windows, skriver digi.no.

For brugerne betyder det, at man i mange tilfælde slipper for at skulle genindtaste produktnøglen, hvis man vil geninstallere Windows 8. Det går nu helt automatisk.

Men det kan være nødvendigt at indtaste produktnøglen manuelt. Det gælder blandt andet, hvis man har brugt en image-fil til at oprette et boot-medie og ikke vil anvende den forudinstallerede recovery-partition på harddisken. Produktnøglen er også nødvendig, hvis Windows 8 skal installeres på en anden computer.

Her er man altså nødt til at finde frem til produktnøglen. Det kan gøres med et værktøj som Magical Jelly Bean, som Microsoft også selv henviser til i sit support-forum. Her kan man også læse, hvordan man kan geninstallere Windows uden at bruge produktnøglen.

Når man har installeret Magical Jelly Bean eller et af de andre værktøjer, kan man se produktnøglen og dermed bruge den til en ny installation.

Tidligere har der været problemer med hele serier af produktnøgler, der slap ud på nettet, og i nogle tilfælde har det været muligt at læse og kopiere nøglerne direkte fra produktpakkerne i butikkerne. Det skal forhindes med det nye system, som Microsoft kalder Activation 3.0.

De manglende klistermærker med produktnøgler gælder kun for nye computere med forudinstalleret Windows. Hvis man køber en pakkeversion af Windows 8, får man fortsat et kort med produktnøglen.

Der har også ballade omkring Secure Boot-funktionen i BIOS, som muligvis kan skabe problemer, hvis man forsøger at installere et andet styresystem på computeren. Microsoft har selv lovet, at man ikke vil blokere for Linux eller andre styresystemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere