Artikel top billede

Klar til kamp mod Spotify: Apple lancerer iTunes 11

Itunes 11 er blevet kaldt den mest dramatiske iTunes-opdatering nogensinde.

Nu kan du downloade den nye udgave af Apples medieafspiller iTunes, der netop er blevet frigivet. 

Den nye udgave af iTunes er den 11. i rækken, og opdateringen er måske den mest tiltrængte opdatering af softwaren nogensinde. 

Det skyldes, at Apple, der tidligere har siddet tungt på det digitale musikmarked, nu har fået voldsom konkurrence fra streamingtjenester som Wimp, Rdio og ikke mindst Spotify.

Tidligere har Apple-kilder sagt til nyhedsbureauet Bloomberg, at iTunes 11 vil udgøre den mest dramatiske opdatering af det populære musikprogram, siden den første version blev frigivet i 2003

Moderate ændringer

Men på trods af konkurrencen fra streamingtjenesterne byder iTunes 11 ikke på nogen streamingløsning, og ændringerne virker da også relativt moderate, når du åbner iTunes 11 første gang. 

Men brugerfladen er blevet mærkbart mere ren og strømlinet, ligesom musikbutikken iTunes Store også har fået et nyt layout. 

Der er dog også kommet en række nye funktioner. Eksempelvis er det blevet muligt at stille sange i kø, hvor du tidligere enten har måttet skifte sange manuelt eller oprette en spilleliste. 

Der er også blevet ændret i fremgangsmåden, når du skal oprette en spilleliste.

Når du i iTunes 11 tager en sang fra dit musik-arkiv og gør klar til at flytte den, vil der i højre side automatisk dukke et panel op med en oversigt over dine spillelister.

Fingeraftryk fra iPod-designeren.

Itunes 11 er det første større stykke software, som Apple har sendt på markedet, efter at virksomhedens industrielle designer Jonathan Ive også har fået et overordnet ansvaret for Apples software-design.

Det var oprindeligt meningen, at iTunes skulle have været lanceret allerede i oktober. Men lanceringen blev udskudt til slutningen af november.

Udskydelsen skete, umiddelbart efter at Jonathan Ive overtog ansvaret for Apples software-design i forbindelse med Apple-chefen Scott Forstalls afgang. 

Og i forbindelse med frigivelsen af regnskabet for fjerde kvartal, lovede Apples finansdirektør Peter Oppenheimer, at den nye iTunes vil få en ny dramatisk mere simpel og ren brugerflade.

Læs også:
 

Nu går Spotify til angreb på iTunes

Manden bag den store kort-fadæse forlader Apple

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.