Artikel top billede

Surface Pro halverer batteri-levetid

Microsofts næste tablet-pc med Intel-processor tærer hårdt på batteriet.

Microsoft har netop annonceret priserne og de tekniske data for de kommende Surface Pro tablet-pc'er, som bruger Intel-processorer i stedet for ARM-chips. Den kommende 64 GB-version skal sælges for 899 dollar i USA, mens en udgave med 128 GB lagerpladsen kan fås for 999 dollar. Begge priser inkluderer en pen, men ikke et særligt tastatur-cover, der koster yderligere 120-130 dollar.

Men det mest interessante er måske batteri-levetiden, som er noget lavere end i tablet-pc'er med ARM-teknologi. Intels processorer har generelt en højere ydelse, men bruger også mere energi.

Det ser ud til, at batteriet kun holder halvt så længe som i Surface RT med ARM-processor. Det skriver ZDNet med henvisning til en melding på Twitter.

Surface RT kan køre i mellem otte og ti timer mellem opladninger - det er lidt mindre end iPad. Det skulle betyde, at Surface Pro kun holder i fire-fem timer. Det er omtrent samme batteritid som en bærbar computer, og det er meget lidt for en tablet-pc.

Den kommende Surface Pro bruger Intels tredje-generations Ivy Bridge Core i5 processor, som har et noget højere strømforbrug end Atom/Clover Trail og den kommende Haswell-generation.

Microsoft har selv udsendt et dokument, der sammenligner de tekniske specifikationer for Surface med Windows RT og Surface (Pro) med Windows 8 Pro.

En af de store fordele i den Intel-baserede tablet-pc er, at den er i stand til at afvikle eksisterende Windows 7 desktop-applikationer.

Den har dobbelt så meget systemhukommelse - 4 GB i stedet for 2 GB - og lagerpladsen er også fordoblet.

Men her er det værd at bemærke, at Windows 8 sluger en del af pladsen. På en Windows RT tablet-pc med 32 GB lagerplads kan man risikere, at kun halvdelen af pladsen faktisk er til rådighed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere