Artikel top billede

Surface Pro halverer batteri-levetid

Microsofts næste tablet-pc med Intel-processor tærer hårdt på batteriet.

Microsoft har netop annonceret priserne og de tekniske data for de kommende Surface Pro tablet-pc'er, som bruger Intel-processorer i stedet for ARM-chips. Den kommende 64 GB-version skal sælges for 899 dollar i USA, mens en udgave med 128 GB lagerpladsen kan fås for 999 dollar. Begge priser inkluderer en pen, men ikke et særligt tastatur-cover, der koster yderligere 120-130 dollar.

Men det mest interessante er måske batteri-levetiden, som er noget lavere end i tablet-pc'er med ARM-teknologi. Intels processorer har generelt en højere ydelse, men bruger også mere energi.

Det ser ud til, at batteriet kun holder halvt så længe som i Surface RT med ARM-processor. Det skriver ZDNet med henvisning til en melding på Twitter.

Surface RT kan køre i mellem otte og ti timer mellem opladninger - det er lidt mindre end iPad. Det skulle betyde, at Surface Pro kun holder i fire-fem timer. Det er omtrent samme batteritid som en bærbar computer, og det er meget lidt for en tablet-pc.

Den kommende Surface Pro bruger Intels tredje-generations Ivy Bridge Core i5 processor, som har et noget højere strømforbrug end Atom/Clover Trail og den kommende Haswell-generation.

Microsoft har selv udsendt et dokument, der sammenligner de tekniske specifikationer for Surface med Windows RT og Surface (Pro) med Windows 8 Pro.

En af de store fordele i den Intel-baserede tablet-pc er, at den er i stand til at afvikle eksisterende Windows 7 desktop-applikationer.

Den har dobbelt så meget systemhukommelse - 4 GB i stedet for 2 GB - og lagerpladsen er også fordoblet.

Men her er det værd at bemærke, at Windows 8 sluger en del af pladsen. På en Windows RT tablet-pc med 32 GB lagerplads kan man risikere, at kun halvdelen af pladsen faktisk er til rådighed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere