Artikel top billede

Verizon: Her er de vigtigste teknologi-tendenser for 2013

Hybrids-cloud, forbundne maskiner og intelligente netværk er blandt de store tendenser for det kommende år.

Verizon har netop udsendt sin årlige oversigt med de vigtigste it-trends for virksomheder i de kommende tolv måneder. Den udpeger fem konkrete tendenser, som kommer til at sætte deres præg på 2013.

Der er store forventninger til hybrid-clouds. Ifølge Gartner vil over 60 procent af alle virksomheder i 2013 anvende en eller anden form for cloud-computing.

Til næste år vil der foregå et betydeligt skifte fra VPN-løsninger over til offentlige, private og ikke mindst til hybride cloud-løsninger, mener Verizon.

"Tidligere har vi brugt meget tid på at snakke om sikkerhed og overbevise vores kunder om, at cloud-løsninger faktisk kan tilbyde en bedre sikkerhed end lokale systemer. Nu er vi nået dertil, at vi kan fokusere på at forklare fordelene ved cloud," siger Christian Iversen, der er account manager fra Verizon i Danmark.

En anden tendens er de mange mobile enheder på arbejdspladsen, selv om Verizon ikke længere vil tale om det poppede BYOD (Bring Your Own Device). Det handler om fleksibilitet snarere end om at håndtere bestemte enheder i netværket.

"Medarbejdere - og kunderne de servicerer - adskiller i stadig mindre grad arbejdslivet fra privatlivet. I 2013 skal virksomheder kunne rumme og prioritere dette nye krav til effektivitet og produktivitet, og it-afdelingerne får en nøglerolle, når det voksende ønske om erhvervsmæssig mobilitet også på det personlige plan skal imødekommes," siger David Small, der er chief platform officer for Verizon Enterprise Solutions.

Forrester har opgjort, at 66 procent af medarbejderne nu bruger to eller flere mobile enheder på deres arbejde. Der er blandt andet brug for 'personlige cloud-løsninger', hvor medarbejderne kan bruge virksomhedens applikationer til at effektivisere deres arbejde.

Den tredje markante tendens er det såkaldte "internet of things", hvor maskiner kommunikerer med hinanden. I 2020 vil der være over 30 milliarder enheder, der er koblet på nettet. Det skal bruges til alt fra netværk af sensorer til intelligente biler. Samtidig skabes en syndflod af data, som skal håndteres og gemmes.

Det forudsiges også, at netværk bliver mere intelligente - og usynlige. En intelligent løsning, der forbinder alt og alle, vil gøre de underliggende netværk usynlige for slutbrugere, selv når den samlede ip-trafik årligt vil vokse med 29 procent frem til 2016.

"Fra køb og salg i detailhandlen over high speed-trading til digitale skilte, der kommunikerer med os på daglig basis, er netværket allestedsnærværende i baggrunden. Netværkets betydning vil fortsætte med at vokse, og vi vil i stigende grad tage det for givet," lyder budskabet fra David Small.

Sikkerheden er som altid et af de helt afgørende temaer også i det kommende år. Der er et kapløb i gang for at beskytte alle end points, alle enheder og alt, som er forbundet med internettet.

"Vi forventer, at sikkerhed i forhold til identitet vil blive et langt mere udbredt problem i 2013. To-faktor-verifikation vinder allerede frem, men det vil ikke være nok til at modvirke den stigende og intense kriminelle aktivitet, der både går efter intellektuelle rettigheder og økonomisk gevinst," siger Small.

En af de markante sikkerheds-tendenser er, at der er fokus på beskyttelse af industri-anlæg, de såkaldte SCADA-systemer, som har været målet for trojanere i de sidste år. De er sværere at angribe, men konsekvenserne kan være dramatiske, hvis hackere trænger ind i et industri-system.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere