Artikel top billede

Flugten er slut for antivirus-millionær

Den mordmistænkte John McAfee er nu anholdt i Guatemala.

Efter næsten en måned på flugt er antivirus-millionæren John McAfee nu blevet anholdt på et hotel i Guatemala City. Det melder Associated Press. Den 67-årige stifter af McAfee har været på flugt fra politiet efter skuddrabet på hans nabo Gregory Faull i Belize.

Samtidig har han blogget og givet interviews til journalister i den bizarre sag. Der er ikke udstedt en international arrestordre på McAfee, men politiet i Guatemala har anholdt ham for at have rejst ind i landet ulovligt. Han skal nu udvises, men det er uklart, hvilket land han skal sendes til.

McAfee, der tjente en formue på antivirus-firmaet med samme navn, har tidligere været anholdt for ulovlig våbenbesiddelse i Belize. Men han afviser, at han er indblandet i naboens mord.

Den 67-årige er overbevist om, at politiet vil dræbe ham, hvis de får fat i ham. Han mener selv, at han er offer for en politisk sammensværgelse i det mellemamerikanske land, hvor han har boet siden 2008.

I sin blog har han blandt andet hævdet, at hans venner og bekendte i Belize nu bliver tilbageholdt og chikaneret af politiet. Han har været på flugt med en 20-årig pige, der har hjulpet med at skjule ham. Efter et par dage vendte han tilbage til sit hus i en forklædning, som han beskriver i sin blog, og ingen har åbenbart været i stand til at genkende ham.

McAfees blogindlæg er fyldt med bizarre detaljer og påstande - herunder at politiet har gravet hans døde vagthunde op - og han fortæller, at han har gennemført sin egen efterforskning for at finde morderen.

I et af sine sidste blogindlæg skriver McAfee, at han har hyret en af de mest kendte advokater i Guatemala, Telesforo Guarra, til at forsvare sig. Han skriver også, at advokaten skal arrangere et møde med premierministeren i Belize.

McAfees flugt til Guatemala blev afsløret af EXIF meta-data i et billede, der blev lagt ud hos et online-magasin. Den 67-årige har efterfølgende hævdet, at han har manipuleret billedets meta-data.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere