Artikel top billede

Flugten er slut for antivirus-millionær

Den mordmistænkte John McAfee er nu anholdt i Guatemala.

Efter næsten en måned på flugt er antivirus-millionæren John McAfee nu blevet anholdt på et hotel i Guatemala City. Det melder Associated Press. Den 67-årige stifter af McAfee har været på flugt fra politiet efter skuddrabet på hans nabo Gregory Faull i Belize.

Samtidig har han blogget og givet interviews til journalister i den bizarre sag. Der er ikke udstedt en international arrestordre på McAfee, men politiet i Guatemala har anholdt ham for at have rejst ind i landet ulovligt. Han skal nu udvises, men det er uklart, hvilket land han skal sendes til.

McAfee, der tjente en formue på antivirus-firmaet med samme navn, har tidligere været anholdt for ulovlig våbenbesiddelse i Belize. Men han afviser, at han er indblandet i naboens mord.

Den 67-årige er overbevist om, at politiet vil dræbe ham, hvis de får fat i ham. Han mener selv, at han er offer for en politisk sammensværgelse i det mellemamerikanske land, hvor han har boet siden 2008.

I sin blog har han blandt andet hævdet, at hans venner og bekendte i Belize nu bliver tilbageholdt og chikaneret af politiet. Han har været på flugt med en 20-årig pige, der har hjulpet med at skjule ham. Efter et par dage vendte han tilbage til sit hus i en forklædning, som han beskriver i sin blog, og ingen har åbenbart været i stand til at genkende ham.

McAfees blogindlæg er fyldt med bizarre detaljer og påstande - herunder at politiet har gravet hans døde vagthunde op - og han fortæller, at han har gennemført sin egen efterforskning for at finde morderen.

I et af sine sidste blogindlæg skriver McAfee, at han har hyret en af de mest kendte advokater i Guatemala, Telesforo Guarra, til at forsvare sig. Han skriver også, at advokaten skal arrangere et møde med premierministeren i Belize.

McAfees flugt til Guatemala blev afsløret af EXIF meta-data i et billede, der blev lagt ud hos et online-magasin. Den 67-årige har efterfølgende hævdet, at han har manipuleret billedets meta-data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere