Her er Nokias nye discount-smartphone

I september lancerede Nokia sine nye topmodeller i Lumia-serien, og nu følger lillebror Lumia 620. Han er mere klejn og har ikke så mange muskler som sine brødre. Til gengæld er han væsentlig billigere.

Med Lumia 820 og især 920 forsøger Nokia at kommer tilbage på den helt store mobilscene, og der er generelt blevet taget godt imod comebacket. 

Modellerne blev lanceret i september, og her tre måneder efter er Nokia klar med endnu en ny Lumia-model.

Den hedder Lumia 620, og som modelnavnet antyder, er det en på alle måder mindre telefon end sine storebrødre.

Telefonen er udstyret med styresystemet Windows Phone 8, men den har en skærm på blot 3,8 tommer med en opløsning på 800 gange 480 pixels.

Til sammenligning er Nokia Lumia 920 udstyret med et display på 4,5 tommer og en opløsning på 1.280 gange 768 pixel.

Modsat topmodellen har Lumia 620 plads til hukommelseskort, så den faste og forholdsvis spinkle lagerplads på otte gigabyte kan udvides.

I motorrummet sidder en Snapdragon S4 dualcore 1 GHz processor, og den har dermed lidt mindre power end sine storebrødre i Lumia-serien.

Mobilen er heller ikke udstyret med nogle af de innovative tiltag som i Lumia 920, der er kendt for sin evne til at lade op trådløst. Og telefonen understøtter heller ikke 4G.

Ligesom mange andre Windows Phone-modeller fås den nye Nokia i hidsige farver som pink, grøn og orange. Det er dog også muligt at få en hvid eller sort model.

Der sidder et fem megapixel kamera i Lumia 620, og det er kun i stand til at skyde video i 720p - 1.280 gange 720 pixels - og altså ikke fuld HD.

Telefonen vejer 127 gram, hvilket er 58 gram mindre end topmodellen Lumia 920.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Nokia om konkret dansk pris og lancering, og på Nokias hjemmeside står der blot "kommer snart".

Mobilen er annonceret i USA til 250 dollar uden abonnement. Det svarer til cirka 1.500 kroner. Prisen på mobilen bliver formentlig en smule højere herhjemme, så regn med cirka 2.000 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere