Artikel top billede

Kun 25 udviklere står for halvdelen af app-salget

Tusindvis af udviklere håber på at score kassen på apps, men det er kun meget få, der opnår den store succes.

En meget lille gruppe af udviklere står for langt den største del af omsætningen i de to største app-butikker, Apple App Store og Google Play. Det viser nye tal fra Canalys. Faktisk er det halvdelen af omsætningen, som går til blot 25 udviklere. Det er stort set alle sammen spilfirmaer - kun én af dem sælger en app, der ikke er spilrelateret.

Begge app-butikker har mere end 700.000 forskellige apps, men det er altså kun meget få af dem, der trækker en stor del af salget.

Den samlede omsætning med app-salg og in-app-betalinger i USA anslås til næsten 700 millioner kroner i de første 20 dage af november 2012. Heraf er det så 350 millioner kroner, der skal deles mellem 25 firmaer.

På listen over dem, der tjener mest i de mobile app-butikker, finder man Zynga, Electronic Arts, Disney, Kabam, Rovio, Glu, Gameloft og Storm8's TeamLava.

Så er det ikke overraskende, at spil fylder rigtig meget på top-listerne. Det er 145 ud af de 300 mest populære apps i Apple App Store, der er spil. I Google Play er det 116 af de øverste 300.

Den eneste undtagelse blandt de 25 er Pandora, som tilbyder den populære Pandora Radio app.

Electronic Arts har hele 962 forskellige spil til iOS, mens Rovio tilbyder otte varianter af Angry Birds i Google Play store.

Det betyder også, at nye ukendte udviklere har svært ved at trænge igennem med deres apps. De drukner ganske enkelt i oceanet af software. De store og kendte spiludgivere sidder meget tungt på app-markedet.

Den gode nyhed for udviklere er så, at app-salget generelt er stigende. Ifølge tal fra analysefirmaet App Annie er salget i iOS App Store steget med 12,9 pct. fra januar til oktober 2012, mens det er tredoblet hos Google Play i samme periode.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere