Artikel top billede

Kun 25 udviklere står for halvdelen af app-salget

Tusindvis af udviklere håber på at score kassen på apps, men det er kun meget få, der opnår den store succes.

En meget lille gruppe af udviklere står for langt den største del af omsætningen i de to største app-butikker, Apple App Store og Google Play. Det viser nye tal fra Canalys. Faktisk er det halvdelen af omsætningen, som går til blot 25 udviklere. Det er stort set alle sammen spilfirmaer - kun én af dem sælger en app, der ikke er spilrelateret.

Begge app-butikker har mere end 700.000 forskellige apps, men det er altså kun meget få af dem, der trækker en stor del af salget.

Den samlede omsætning med app-salg og in-app-betalinger i USA anslås til næsten 700 millioner kroner i de første 20 dage af november 2012. Heraf er det så 350 millioner kroner, der skal deles mellem 25 firmaer.

På listen over dem, der tjener mest i de mobile app-butikker, finder man Zynga, Electronic Arts, Disney, Kabam, Rovio, Glu, Gameloft og Storm8's TeamLava.

Så er det ikke overraskende, at spil fylder rigtig meget på top-listerne. Det er 145 ud af de 300 mest populære apps i Apple App Store, der er spil. I Google Play er det 116 af de øverste 300.

Den eneste undtagelse blandt de 25 er Pandora, som tilbyder den populære Pandora Radio app.

Electronic Arts har hele 962 forskellige spil til iOS, mens Rovio tilbyder otte varianter af Angry Birds i Google Play store.

Det betyder også, at nye ukendte udviklere har svært ved at trænge igennem med deres apps. De drukner ganske enkelt i oceanet af software. De store og kendte spiludgivere sidder meget tungt på app-markedet.

Den gode nyhed for udviklere er så, at app-salget generelt er stigende. Ifølge tal fra analysefirmaet App Annie er salget i iOS App Store steget med 12,9 pct. fra januar til oktober 2012, mens det er tredoblet hos Google Play i samme periode.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere