Artikel top billede

Så meget stiger smartphone- og tablet-salget i de næste år

Salget af smartphones og tablet-pc'er bliver fordoblet i de kommende år, mens pc-markedet stagnerer.

Nu har analysefirmaet IDC for første gang samlet smartphones, tablet-pc'er og klassiske computere i en fælles kategori, der kaldes for "smart connected devices".

Hvis man regner salget for disse enheder sammen, så ligger koreanske Samsung på en ubestridt førsteplads.

Samsung har solgt 66,1 millioner enheder i årets tredje kvartal og holder dermed en markedsandel på 21,8 pct.

Det er især salget af smartphones, der trækker op for koreanerne.

På andenpladsen kommer Apple med 45,8 millioner solgte enheder og en markedsandel på 15,1 pct. Det er ikke mindst imponerende, når man ser på, at Apples produkter ligger i den høje prisklasse.

Kinesiske Lenovo ligger som nr. tre med 21,1 millioner solgte produkter og 7 pct. markedsandel, mens den gamle pc-konge Hewlett-Packard følger efter med sølle 4,6 pct.

Hvis man ser på salget af stationære og bærbare computere isoleret, klarer HP sig bedre, men IDC mener altså at grænserne efterhånden er ved at blive udvisket. Der er mange nye hybrid-produkter, der både kan bruges som tablet-pc og som bærbar. Den gamle klassiske computer stagnerer.

Det er også tydeligt, når man kigger på IDC's prognose for de næste fire år.

Salget af stationære pc'er forventes at ligge stort set uændret på 150 mio. enheder i 2016, mens smartphone-salget ventes at blive fordoblet til 1,4 mia. enheder om året.

For tablet-pc'er er der også tale om mere end fordobling - fra 122 mio. enheder i 2012 til 282 mio. i 2016. Der ventes en fremgang på 31 pct. for bærbare computere.

Det samlede globale salg i kategorien "smart connected devices" forventes at ligge på 2,1 milliarder enheder i 2016.

IDC tilføjer at de mange nye cloud-tjenester gør det lettere at skifte mellem enheder og det betyder også, at forbrugerne har en tilskyndelse til at købe flere produkter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.