Artikel top billede

Cloud-nedbrud kan få alvorlige konsekvenser for Google

Samtidig med at Google nu kræver penge for Google Apps til små virksomheder kæmper selskabet stadig med nedbrud i sine cloud-tjenester.

Mange Gmail-brugere fik en dårlig start på ugen mandag morgen i denne uge. "Gmail goes down, frustrating office workers," lyder overskriften hos New York Times. Mange private brugere og erhvervskunder kunne ikke få adgang til Googles mail-tjenester mandag. Google bekræfter selv, at der var tale om en global "service disruption". Der er også meldinger om, at der var problemer med Googles Chrome-browser.

I løbet af dagen blev den normale drift genoprettet, men det store nedbrud kommer på et meget uheldigt tidspunkt for Google. Torsdag i sidste uge kunne Google fortælle, at man dropper den gratis udgave af den webbaserede kontorpakke Google Apps for små virksomheder.

Nu skal selv små virksomheder med 10 eller færre medarbejdere betale for Google Apps, som omfatter e-mail, kalender og kontor-programmer. Det er hidtil været gratis for dem.

Google forsøger at overbevise virksomhederne om, at de skal flytte deres it ud i skyen. Men det kræver at man kan stole på, at driften er stabil.

Så var det meget uheldigt for Google, at man blev ramt af et Gmail-nedbrud allerede torsdag - altså samme dag, hvor meldingen om de nye priser blev sendt ud. Det blev endnu værre mandag, hvor mailtjenesterne var nede en stor del af dagen for mange brugere.

Det kan gøre det sværere at overbevise små virksomheder om, at de nu skal betale 300 kroner per bruger om året.

Når tingene ligger i skyen kan man få fat i dem uanset hvor man er eller hvilken enhed man bruger - hvis ellers tjenesten er tilgængelig.

New York Times citerer en række beskeder fra frustrerede Gmail-brugere mandag.

"Negativ produktivitet mens Gmail er nede og Chrome crasher med få minutters mellemrum," skriver en bruger, og en anden konstaterer: "Lærestreg: Du skal ikke placere alle dine mails i samme konto".

Men Google kan dog glæde sig over, at brugerne trods alt har en humoristisk sans.

"Måske er det her, hvad Mayaerne mente med verdens undergang," skriver en bruger på Twitter. Maya-kalenderen udløber den 21. december 2012 og nogle mener, at det er lig med verdens undergang.

Ifølge Reuters har der også været problemer med Google Drive og Google Docs.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere