Artikel top billede

Kærlighed ved første blik: Vi er vilde med Google Maps til iPhone

Apple har noget at leve op til, hvis Apple Maps skal slå Googles nye kort-app til iPhone og iPad.

Vi har endnu ikke haft tid til at teste den nye Google Maps-app i den australske outback.

Men en hurtig hands-on afslører alligevel, at det er med god grund, hvis kort- og navigationsfreaks fik en smule hjernebanke, da de her til morgen hørte om den nye Google Maps-app til iPhone.

For den nye app slår ikke bare konkurrenter som Apple Maps og Nokias kort, Here Maps.

Den er også betydeligt bedre end, hvad iPhone-brugerne blev budt med den standard kort-app, som Google tidligere leverede til iPhone og iPad.

Den er lynhurtig

Google Maps-appen styrke er åbenlys, når du åbner app'en første gang og panorerer rundt samt zoomer ud og ind. Nye områder bliver genereret nærmest øjeblikkeligt. Mens Apple Maps er mærkbart langsommere.

Det må især pine Apple, at Google i den nye app har inkluderet gratis såkaldt turn-by-turn-navigation, hvilket Google angiveligt tidligere ikke har ønsket at levere til iPhonen, men i stedet har forsøgt at beholde som en eksklusiv funktion til Android.

Den amerikanske teknologiblog AllThingsD har tidligere rapporteret, at det netop var uenighed om turn-by-turn-navigation, der var årsagen til, at Apple valgte at droppe Google Maps og i stedet udvikle sin egen kort-app.

Herudover indeholder app'en naturligvis også en af Google Maps' absolutte kernefunktioner, Google Street View. Du får adgang til funktionen ved at smide en digital knappenål et sted på kortet og bagefter trykke på den adresse, der dukker op. 

Beregner transporttider

Når du smider en knappenål, er det desuden værd at bemærke, at Google Maps med det samme beregner, hvor lang tid det - med udgangspunkt i din aktuelle position - vil tage at nå frem til punktet med bil.

Transporttiden bliver beregnet på baggrunden af afstanden samt den aktuelle trafikale situation.

Google har også inkluderet en oversigt over den kollektive trafik, men da vi afprøvede funktionen, fik vi en fejlmeddelelse der lød: "Oplysn. om off. transport er ikke tilgængelige i dette omr.".

Da Apple Maps udkom, kritiserede vi blandt andet tjenesten for kun at have adgang til danske satellit-billeder af meget dårlig kvalitet. Hos konkurrenten Nokias Here Maps er kvaliteten af satellitbillederne i øvrigt også middelmådig.

Men med Google Maps-app'en får du naturligvis adgang til satellit-billeder af den sædvanlige høje kvalitet, som du kender fra Google Maps.

Læs også:

Nu kan du igen få Google Maps til iPhone og iPad 

Med denne app går Nokia i kødet på Google og Apple Maps




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere