Artikel top billede

Kærlighed ved første blik: Vi er vilde med Google Maps til iPhone

Apple har noget at leve op til, hvis Apple Maps skal slå Googles nye kort-app til iPhone og iPad.

Vi har endnu ikke haft tid til at teste den nye Google Maps-app i den australske outback.

Men en hurtig hands-on afslører alligevel, at det er med god grund, hvis kort- og navigationsfreaks fik en smule hjernebanke, da de her til morgen hørte om den nye Google Maps-app til iPhone.

For den nye app slår ikke bare konkurrenter som Apple Maps og Nokias kort, Here Maps.

Den er også betydeligt bedre end, hvad iPhone-brugerne blev budt med den standard kort-app, som Google tidligere leverede til iPhone og iPad.

Den er lynhurtig

Google Maps-appen styrke er åbenlys, når du åbner app'en første gang og panorerer rundt samt zoomer ud og ind. Nye områder bliver genereret nærmest øjeblikkeligt. Mens Apple Maps er mærkbart langsommere.

Det må især pine Apple, at Google i den nye app har inkluderet gratis såkaldt turn-by-turn-navigation, hvilket Google angiveligt tidligere ikke har ønsket at levere til iPhonen, men i stedet har forsøgt at beholde som en eksklusiv funktion til Android.

Den amerikanske teknologiblog AllThingsD har tidligere rapporteret, at det netop var uenighed om turn-by-turn-navigation, der var årsagen til, at Apple valgte at droppe Google Maps og i stedet udvikle sin egen kort-app.

Herudover indeholder app'en naturligvis også en af Google Maps' absolutte kernefunktioner, Google Street View. Du får adgang til funktionen ved at smide en digital knappenål et sted på kortet og bagefter trykke på den adresse, der dukker op. 

Beregner transporttider

Når du smider en knappenål, er det desuden værd at bemærke, at Google Maps med det samme beregner, hvor lang tid det - med udgangspunkt i din aktuelle position - vil tage at nå frem til punktet med bil.

Transporttiden bliver beregnet på baggrunden af afstanden samt den aktuelle trafikale situation.

Google har også inkluderet en oversigt over den kollektive trafik, men da vi afprøvede funktionen, fik vi en fejlmeddelelse der lød: "Oplysn. om off. transport er ikke tilgængelige i dette omr.".

Da Apple Maps udkom, kritiserede vi blandt andet tjenesten for kun at have adgang til danske satellit-billeder af meget dårlig kvalitet. Hos konkurrenten Nokias Here Maps er kvaliteten af satellitbillederne i øvrigt også middelmådig.

Men med Google Maps-app'en får du naturligvis adgang til satellit-billeder af den sædvanlige høje kvalitet, som du kender fra Google Maps.

Læs også:

Nu kan du igen få Google Maps til iPhone og iPad 

Med denne app går Nokia i kødet på Google og Apple Maps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.