Artikel top billede

Hacker varsler storangreb på banker

En stor bølge af cyber-angreb kan ramme amerikanske banker til foråret.

Helt usædvanligt har en hacker med kaldenavnet VorVzakone varslet et storangreb mod banker og finansielle institutioner i USA til foråret. Den såkaldte "Project Blitzkrieg" skal gennemføres med et meget avanceret trojaner, der inficerer computere og gør det muligt for de kriminelle at få fat i informationer og penge.

McAfee Labs har netop udsendt en rapport, hvor "Project Blitzkrieg" betegnes som en alvorlig trussel.

"Vi mener, at Project Blitzkrieg er en troværdig trussel mod den finansielle industri, og det ser ud til, at projektet skrider fremad som planlagt. Hidtil har det ikke inficeret tusindvis af ofre, og vi kan ikke direkte bekræfte nogle tilfælde af svindel, men angriberne har været i stand til at køre deres operation uden at blive opdaget i nogle måneder og inficere nogle hundrede computere," hedder det i rapporten.

VorVzakone har opfordret andre kriminelle til at gå med i aktionen. Flere sikkerheds-eksperter mener, at det er fup eller at aktionen er afblæst nu, fordi den er blevet kendt i offentligheden, men McAfee vurderer, at der er grund til bekymring. De har fundet beviser for, at VorVzakone allerede har brugt en trojaner til at inficere mellem 300 og 500 computere i USA.

McAfee mener, at de cyber-kriminelle vil gå efter udvalgte grupper af kunder hos investeringsbanker og mindre pengeinstitutter og dermed forsøge at undgå at blive opdaget.

Meldingen om angrebet mod 30 banker i USA til foråret er spredt i et lukket russisk-sproget online-forum. Selvom McAfee vurderer, at advarslen er troværdig, kan det også være en snedig fælde, hvor de russiske myndigheder forsøger at få cyber-kriminelle til at afsløre deres identitet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.