Artikel top billede

Test: Kan Fætter BR's gummi-tablet vinde over iPad?

En ambitiøs børne-tablet til familiens yngste - er den pengene værd? Vi lod målgruppen teste.

Har du nogensinde set Eddie Murphys standup-show "Raw"?

Så kender du Murphys barndomsminde, hvor alle nabolagets glade børn fik dyre McDonald's-burgere, mens Murphys mor forsøger at overbevise ham om, at han sagtens kan nøjes med en hjemmelavet burger. 

Mon Eddie Murphy ville have haft samme skuffede ansigtsudtryk, hvis han havde tigget om en iPad - men i stedet fået en InnoTab?

InnoTab er en børnevenlig, dansktalende tablet til målgruppen fire til ni år, som Fætter BR og Toys'R'Us satser på i årets julesalg.

En læringscomputer i stil med Nintendo DS, men som i fremtoning minder mest om en tablet. Godt pakket ind i en plastramme, der beskytter mod stød og samtidig fungerer som håndtag til de små fedtede fingre. 

Inde bag det lyserød eller lyseblå kabinet finder man en bunke præinstallerede spil og mulighed for at downloade endnu flere fra nettet eller afspille via fysiske spilkassetter. Ofte spil med fokus på læring eller udvikling af børnenes motorik.

Men hvad siger børnene til InnoTab?

"Er det en iPad?"

Vi inviterede fem-årige Jeppe og seks-årige Tobias til at prøvekøre børnetabletten for at høre, om de ville ønske, at der ligger sådan en under juletræet. 

Mens vi pakker maskinerne ud af kassen, spørger Jeppe:

"Det ligner en iPad. Er det en iPad?"

Det spørgsmål illustrerer meget tydeligt InnoTabs udfordring. For børn bliver i dag eksponeret for iPads og skærmbetjente mobiltelefoner så tidligt, at det er en naturlig del af deres reference-ramme. Så selv en børne-tablet til 800 kroner bliver sammenlignet med iPad.

De to drenge tænder begge for spillet "Isflugt", hvor det gælder om at flytte isblokke, så en pingvin kan komme frem til sit bytte. De vælger den sværeste sværhedsgrad, men de stormer gennem spillet, gennemfører det og udbryder:

"Det er neeeemt".

"Ja, det er kedeligt".

Så vi fortsætter med et andet spil: "Flipper-bogstaver", hvor man skal vippe tabletten for at styre en kugle rundt på spillepladen.

Jeppe udbryder uimponeret:

"Orh, det havde min far på sin gamle telefon".

De to testbrugere får hurtigt nok af at trille kugler og samle bogstaver, så vi går videre til spillet "Cars", der skal købes særskilt. Spillet indeholder både oplæste historier og forskellige læringsspil. Jeppe og Tobias kender "Cars" fra tegnefilmen, så de glæder sig, mens det loader. Men forventningens glæde forsvinder hurtigt, da de opdager, at spillet er langt fra filmen.

"Han plejer altså at køre meget hurtigere," siger Tobias, mens han styrer bilen i et spil, der minder om noget fra denne skribents barndom og bipbip-spil-æraen.

Der er ikke kælet for gameplay. Fokus er i stedet på at pakke matematik, motorik og stavning ind i en sjov indpakning. Men spillene kommer i stedet til at virke monotone og ensformige. 

Tobias løser uden besvær opgave efter opgave og spørger håbefuldt:

"Hvad kan man egentlig vinde i det her spil. Kan man vinde en rigtig iPad?"

Her fejler den

Hvis InnoTab skal vinde indpas, tror jeg, at de skal indfange børnene fra begyndelsen (tre-fire år). Men allerede i den alder tvivler jeg på gennemslagskraften.

Da jeg gav tre-årige Atle en InnoTab i hånden med det indbyggede male-program, kunne han sagtens finde ud af det, men begyndte at kede sig, fordi man slet ikke skal gøre sig umage, men blot pege på motiverne - så maler de sig selv.

Det er godt tænkt, at InnoTab'en taler dansk i stort set alle menuer og spil. Problemet er bare, at det ofte tager lang tid at loade, så børnene når at blive utålmodige.

Min største anke med InnoTab er, at det er endnu et låst format og økosystem, som man skal begynde at købe spil og andet indhold til. Og pt. er indholdet begrænset. Der findes én tilgængelig lydbog og cirka 20 små spil. De koster 30 kroner stykket, mens de mere omfattende spil på kassetter koster 199 kroner (Fætter BR kan i øjeblikket kun levere to forskellige spil).

Ambitiøst forsøg

Men Innotab'en er et ambitiøst produkt.

Den medfølgende butik, hvor forældre kan investere i nyt indhold, er enkelt og overskueligt lavet. Det er også her, at man kan overføre billeder, videoer og musik til barnets tablet.

Andre positive sider ved Innotab'en er, at den er robust, har indbygget bord-stander og er forholdsvis billig (799 kroner). InnoTab er et godt bud på "My First Tablet".

Men når man står i købsøjeblikket, ville jeg personligt overveje, om den lille pode skal have sin helt egen tablet, eller om man ikke i stedet kunne investere i en bunke lærings-apps og en mere tidløs iPad eller Android-tablet pakket ind i et "børnesikkert" cover.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.