Artikel top billede

Nu kan Instagram sælge dine billeder

Den populære fototjeneste Instagram har fundet en ny indtægtskilde. Fra den 16. januar kan Instagram sælge brugernes billeder - uden at spørge om lov.

Det Facebook-ejede Instagram fortæller nu, at man har retten til at sælge brugernes billeder uden at betale dem eller spørge om tilladelse først. Det kan blive en stor indtægtskilde for fototjenesten, som har mere end 100 millioner brugere. Det er ikke muligt at forhindre, at ens billeder på Instagram bliver solgt. Den eneste mulighed er at slette sin Instagram-konto inden deadline den 16. januar.

Instagram blev solgt til Facebook i foråret 2012 for omkring fem milliarder kroner, selv om firmaet manglede en fungerende forretningsmodel. Det ser ud til, at Facebook nu har fundet ud af, hvordan man skal tjene penge på fototjenesten.

De nye vilkår, der træder i kraft til januar, betyder, at Instagram overtager de permanente rettigheder til at sælge alle offentlige Instagram-billeder til tredjeparter. Det kan gøre tjenesten til verdens største fotobureau.

Det betyder også, at brugernes Instagram-billeder kan blive brugt i annoncer eller reklame-kampagner.

"Instagram er det nye iStockPhoto, bortset fra at de ikke behøver betale dig noget som helst for at bruge dine billeder," skriver en Twitter-bruger ifølge CNET.

Et hotel kunne eksempelvis købe rettighederne til at bruge Instagram-billeder af hotellet på sin egen hjemmeside eller i sit reklame-materiale - uden at Instagram-brugeren, som tog billedet, får betaling for det.

Det ser også ud til, at billeder, som er uploadet efter den 16. januar, fortsat kan sælges, også selv om brugeren sletter sin konto efterfølgende.

I de nye vilkår hedder det blandt andet (her gengivet på originalsproget), at "a business or other entity may pay us to display your... photos... in connection with paid or sponsored content or promotions, without any compensation to you."

Hos Google har man en noget mere restriktiv politik, som ikke tillader selskabet at sælge billeder, der er uploadet til Google+ eller Picasa. Det samme gælder for foto-tjenesten Flickr, der tilhører Yahoo.

Facebook og Instagram har indtil videre ikke selv kommenteret, om man faktisk har tænkt sig at benytte muligheden for at sælge brugernes billeder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere