Artikel top billede

Samsung lover at det er slut med at spænde ben for Apple

Samsung vil ikke længere forsøge at blokere Apples salg af sine produkter i Europa.

I den aktuelle patentkrig mellem Apple og Samsung har koreanerne nu taget et overraskende skridt. Samsung har trukket alle sine anmodninger om at få forbudt salget af Apple-produkter i europæiske lande tilbage. Der er sager om patentkrænkelse i en række lande, herunder Storbritannien, Frankrig, Tyskland og Holland.

Den koreanske gigant fortæller i en meddelelse, at man har handlet i forbrugernes interesse.

"Vi mener, at det er bedre, at virksomheder konkurrerer på det åbne marked end ved domstolene," lyder den officielle begrundelse fra Samsung.

Denne beslutning kommer kun én dag efter, at dommer Lucy Koh i San Francisco har afvist en begæring fra Apple, der har forsøgt at få forbudt salget af 26 Samsung-produkter.

Samsungs europæiske udmelding kan tolkes som en håndsrækning til Apple. Nu vil man overlade det til kunderne at afgøre, hvilke produkter der er de bedste.

Men det kan også skyldes pres fra EU-kommissionen, som har krævet, at Samsung skal dele sine patenter med konkurrenterne på "retfærdige" vilkår. EU undersøger i øjeblikket, om Samsung har misbrugt sine patenter til at bremse konkurrencen på smartphone-markedet. Denne undersøgelse startede i januar og er stadig i gang.

Nu spekuleres der i, om Apple og Samsung vil forsøge at nå frem til et forlig, som afslutter alle de juridiske stridigheder mellem de to giganter. Det kan blive meget kompliceret, for der er retssager i en lang række lande. Men Apple er også en af de største kunder hos Samsung, som blandt andet fremstiller skærmpaneler til iPhone.

De igangværende retssager mellem Apple og Samsung i Europa kører videre, men Samsung vil nu kun kræve erstatning og ikke et salgsforbud.

Apple har flere gange fået europæiske domstole til at stoppe salg af Samsung-produkter. Sidste år var det en tysk domstol, der stoppede salget af Samsungs Galaxy tablet-pc, fordi designet angiveligt er kopieret fra Apple.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere