Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Din gamle smartphone kan genbruges som offentligt webcam

Nu kan du bruge din gamle telefon til at sende live-video ud på nettet.

Der er nu gået 21 år, siden forskere satte et kamera til at filme deres kaffemaskine. Det første webcam var født. Senere fulgte en eksplosion af webcams - i havets dyb, på bjergtoppe og de mest eksotiske steder i verden. Det er nok ikke helt forkert at sige, at webcams havde deres storhedstid i halvfemserne. Nu forsøger et nystartet firma i San Francisco at genoplive konceptet med en ny drejning.

Koozoo har netop samlet næsten 15 millioner kroner i investeringskapital til sin idé om at lade helt almindelige internet-brugere filme verden fra deres vinduer. I stedet for at bruge særlige webcams skal brugerne benytte de gamle og udtjente smartphones, som alligevel ligger og flyder i de fleste hjem. Koozoo har udviklet den nødvendige software, som brugerne kan downloade for at forvandle deres gamle telefon til et webcam.

Så er det bare at sætte den op i vinduet - og vupti, så har man sit eget cam med live-video på nettet. Hos Koozoo kan man så se video fra hvert cam ved at klikke på den pågældende knappenål på et kort.

Ifølge Bloomberg er der allerede 100 brugere, som tester systemet og sender live-video. Brugernes identitet er beskyttet, men kameraets position bliver vist på kortet, så det er formentlig meget let at finde frem til dem alligevel.

"Hvis du har en gammel smartphone, og du er i stand til at downloade en app, så kan du være med," siger medstifter Drew Sechrist.

Det kræver selvfølgelig også, at man har et trådløst netværk til internet-forbindelsen. Koozoo vil i første omgang lancere app'en i sin egen hjemby San Francisco, hvor både gadgets og trådløse netværk er meget udbredte. Men den skal lanceres globalt til næste år.

Måske kan det blive starten på en helt ny bølge med webcams. Verdens første webcam - Trojan Room Coffee Cam - står nu i Hamburg og kan stadig ses på nettet. Billedet opdateres hvert minut - men der sker ikke ret meget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.