Artikel top billede

Her er serverne til den nye fildelings-tjeneste Mega

Kim Dotcom giver det første smugkig på serverne for sin kommende fildelings-tjeneste. De har plads til 720 terabyte per rack.

Det går fremad med den nye fildelingstjeneste Mega, der skal starte på årsdagen for Kim Dotcoms anholdelse i New Zealand den 20. januar. Han har nu lagt det første billede af de nye servere ud på Twitter. Der er ingen tekniske detaljer om serverne, men i en anden tweet skriver han: "720 terabyte per rack. Et rack om dagen".

Den 20. januar er dagen, da FBI og politiet i New Zealand slog til mod den selvudnævnte "super-hacker" og anholdt ham sammen med fire af hans partnere. Samtidig blev fildelings-tjenesten Megaupload lukket ned og serverne beslaglagt. En stor del af hans formue blev konfiskeret, men en del af pengene er senere frigivet igen.

Ifølge Kim Dotcom bliver det nye Mega et globalt cloud-filsystem, hvor alle data automatisk skal krypteres i browseren. Det kræver altså ikke en selvstændig klient. Det skulle være muligt at afvikle flere uploads samtidig og fortsætte fra samme sted, selv om forbindelsen midlertidigt bliver afbrudt, ligesom det kendes fra andre cloud-tjenester.

Der kommer også et Software Developer Kit (SDK) til udviklere, som vil integrere tjenesten i deres egne applikationer.

Det skulle være umuligt at lukke den nye tjeneste ned. Den bliver spredt over et stort netværk af hosting-partnere. Dotcom leder nu efter partnere, som vil sælge plads til tjenesten. De skal blandt andet garantere, at fejlramte server-harddiske bliver erstattet i løbet af 24 timer.

Der skal være mindst 20 terabyte plads på hver server, og Linux skal være forudinstalleret som operativsystem. Det er også et krav, at serverne ikke må være placeret i USA.

Men de seneste meldinger fra Kim Dotcom tyder altså på, at man også vil installere sin egen server-infrastruktur. Det kan blive et sårbart punkt for tjenesten.

Foruden hosting-partnerne leder Dotcom også efter investorer, som vil være med til at finansiere tjenesten. Dotcom fortæller, at man har nok penge til at lancere den gratis tjeneste, men man søger efter yderligere midler, der skal garantere, at den også fortsat vil være gratis for brugerne.

Ifølge Dotcom skal det nye Mega gøre det mere sikkert og billigere at gemme data i skyen. Tyskeren er i øjeblikket løsladt mod kaution. Hvis han bliver udleveret til USA, kan han risikere op til 20 års fængsel for copyright-krænkelse og hvidvaskning af penge.

I første omgang skulle fildelingstjenesten lanceres på adressen me.ga, men det løb ind i problemer. Endelsen .ga tilhører det afrikanske land Gabon, og her vil man ikke tillade, at Dotcom bruger landet til at skjule sig for retsforfølgelse i USA. Derfor har landets regering nu overtaget domænet. Indtil videre ligger Mega nu under Dotcoms egen hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere