Artikel top billede

Her er næste års mobile super-chip

Den kommende mobile Tegra 4-processor har angiveligt seks gange højere grafik-ydelse end 3'eren.

Tidligere i år kom den mobile quad-core-processor Tegra 3 fra Nvidia. Det var den første fire-kerne-model fra Nvidia til smartphones og tablet-pc'er. Nu er der lækket de første oplysninger om efterfølgeren Tegra 4, der har fået kodenavnet "Wayne". Her er der tale om et såkaldt System-on-a-Chip (SoC) med ARM-arkitektur.

Ifølge en kinesisk hjemmeside med det foruroligende navn Chiphell er der 72 grafikkerner i Tegra 4, og det skulle betyde, at grafik-ydelsen er seks gange større end i Tegra 3 (med 12 grafikkerner) og 20 gange højere end 2'eren. Der er fortsat fire cpu-kerner i processoren (Cortex A15) samt en femte kerne, der overtager særlige opgaver for at skåne batteriet.

Det oplyses også, at video-enheden kan håndtere billedstrømme med 1440p, altså en opløsning på 2.560 x 1.440 billedpunkter, og den maksimale skærmopløsning er endda en smule højere, 2.560 x 1.600 pixels.

Der er ingen oplysninger om hukommelsens maksimale størrelse, men Tegra 4 understøtter nyere teknologier som DDR3L, LPDDR2 og LPDDR3.

En anden detalje er, at processoren har en strukturbredde på 28 nanometer, som også bruges i Snapdragon S4 fra konkurrenten Qualcomm.

Så er det også interessant, at Tegra 4 understøtter Secure Boot, som er en forudsætning for Windows RT.

Hvis de tekniske specifikationer er korrekte, så fortæller det også meget om de smartphones og tablet-pc'er, som vi kan forvente os i det kommende år.

Det ventes, at den officielle præsentation af Tegra 4 kommer til at ske på Consumer Electronics Show i Las Vegas i begyndelsen af januar, og de første produkter med Tegra 4 er sandsynligvis klar til at blive vist frem på Mobile World Congress i Barcelona til februar.

Forgængeren Tegra 3 bruges i mange aktuelle produkter som Microsoft Surface RT og Google Nexus 7. Den store rival på det mobile chip-marked er Qualcomm, mens Apple bygger sine egne processorer med ARM-teknologi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.