Artikel top billede

Restaurant: Derfor dropper vi menukortet og giver gæsterne en iPad

En jysk restaurant-ejer har haft succes med at erstatte de fysiske menukort med iPads.

Gæsterne får ingen fysiske menukort, når de besøger den lille restaurant Chhat Food & Wine Bar i Blåvand ved den jyske vestkyst.

I stedet får de stukket en iPad i hånden, hvor de kan se, hvad køkkenet byder på i dag.  

"Det er en kæmpe fordel for os, fordi vi slipper for en masse papirbøvl. Vi kan eksempelvis hurtigt rette menukortet, hvis køkkenet pludselig har fundet på en ny ret," siger Henrik Poulsen, der er medejer og daglig leder af restauranten

Ideen startede startede som en pludselig indskydelse på et møde kort før åbningen af restauranten. 

Købte 15 iPads

Ideen blev hurtigt ført ud i livet, og der blev indkøbt 15 styk iPad 2 til restauranten, og i samarbejde med it-leverandøren Atea blev der udviklet et interaktivt menukort.

Menukortet er ikke udviklet som en app, men er i stedet et website, der er tilføjet som en genvej på restaurantens iPads.

Til forskel fra et traditionelt menukort er det tilmed muligt for gæsterne at klikke sig frem til ekstra oplysninger om de forskellige vine og retter på menukortet.

"Det giver os også mulighed for at fortælle mere om de producenter, vi benytter os af. Vi er utroligt glade for lokale producenter, som gør et stort stykke arbejde, som folk ikke lægger mærke til. Det vil vi gerne kommunikere videre til vores gæster," fortæller Henrik Poulsen.

Indimellem kræver det dog en smule vejledning, når der dukker ældre gæster op, som ikke før har haft en iPad i hånden.

"Vi kan godt mærke, at der er enkelte gæster, der føler sig mere trygge med et stykke papir i hånden. Men når vi hurtigt fortæller dem, at de ikke kan slette noget eller gøre noget forkert, så plejer de også at lære det, " siger han.

Ingen begrænsning på iPaden

Det er relativt let at sætte en begrænsning på iPad'en, så børn og lidt for kreative voksne ikke kan bruge iPad'en til formål, som den ikke er tiltænkt.

Men den funktion har de dog ikke valgt at anvende hos Chhat, fortæller Henrik Poulsen

Restaurant: Derfor blev vi overrasket over gæsternes iPad-brug

Det skyldes, at iPad'en ikke blot er tænkt som et menukort. Men også som et underholdningsredskab for børn, der kan bruge den til at spille spil eller se film på, mens de voksne spiser. 

Desuden er den også yderst populær hos turister, der blot kommer for at drikke en fadøl eller kop kaffe, men som gerne vil have mulighed for at læse dagens nyheder eller tjekke deres mail. 

Gæsternes frie brug af iPad'en har dog også haft nogle utilsigtede, men positive konsekvenser. 

Ved et tilfælde opdagede Henrik Poulsen, at mange af gæsterne har brugt iPad'ens kamera under deres besøg. 

"De har efterladt en hel del billeder fra deres besøg, som jeg i øjeblikket går overvejer, om vi skal gemme og bruge i restauranten," siger han. 

Nettet blev overbelastet

Restauranten slog første gang dørene op den 7. juni, da turistsæsonen startede. 

Det viste sig dog, at det ikke var helt uproblematisk at starte iPad-forsøget midt i den travleste tid, fortæller Henrik Poulsen. 

Selv om der i det meste af Blåvand er blevet udrullet fiberforbindelse, oplevede restauranten dog alligevel, at internetforbindelsen havde problemer med at håndtere det, når samtlige 15 iPads er aktive i restauranten på samme tid. 

"Vi har oplevet, at det stiller nogle krav til internetforbindelsen, når alle iPads er i brug og alle børnene eksempelvis sidder og ser videoer på Youtube," siger Henrik Poulsen. 

Han forklarer, at restauranten derfor har måttet opgradere internetforbindelsen til 40/40 Mbit og desuden installere en ny router.

Restaurant indfører Instagram-menu

Restaurant Chhat Food & Wine Bar er dog langt fra den eneste restaurant, der eksperimenterer sig med digitale menukort. Eksempelvis fortalte det amerikanske it-medie Mashable sidste år om newyorker-restuaranten Comodo, der har indført en såkaldt Instagram-menu. 

Ejerne af den amerikanske restuarant bemærkede, at mange af gæsterne sad med deres smartphones og tog billeder af maden, og derfor opfordrer den nu gæsterne til at fotografere maden og tagge billederne med hashtagget #ComodoMenu.

På den måde kan folk, før de bestiller, gå på Instagram og søge på hashtagget og finde ud af, hvordan de forskellige retter ser ud. 

Læs også:

Ny iOS 6-funktion: Sådan låser du din iPhone og iPad for ungerne 

Mac-fanatisk frisør: Vores kunder betaler med en iPhone  

World of Warcraft i forteltet: Campister får 100 Mbit/s fiberbredbånd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.