Artikel top billede

Restaurant: Derfor dropper vi menukortet og giver gæsterne en iPad

En jysk restaurant-ejer har haft succes med at erstatte de fysiske menukort med iPads.

Gæsterne får ingen fysiske menukort, når de besøger den lille restaurant Chhat Food & Wine Bar i Blåvand ved den jyske vestkyst.

I stedet får de stukket en iPad i hånden, hvor de kan se, hvad køkkenet byder på i dag.  

"Det er en kæmpe fordel for os, fordi vi slipper for en masse papirbøvl. Vi kan eksempelvis hurtigt rette menukortet, hvis køkkenet pludselig har fundet på en ny ret," siger Henrik Poulsen, der er medejer og daglig leder af restauranten

Ideen startede startede som en pludselig indskydelse på et møde kort før åbningen af restauranten. 

Købte 15 iPads

Ideen blev hurtigt ført ud i livet, og der blev indkøbt 15 styk iPad 2 til restauranten, og i samarbejde med it-leverandøren Atea blev der udviklet et interaktivt menukort.

Menukortet er ikke udviklet som en app, men er i stedet et website, der er tilføjet som en genvej på restaurantens iPads.

Til forskel fra et traditionelt menukort er det tilmed muligt for gæsterne at klikke sig frem til ekstra oplysninger om de forskellige vine og retter på menukortet.

"Det giver os også mulighed for at fortælle mere om de producenter, vi benytter os af. Vi er utroligt glade for lokale producenter, som gør et stort stykke arbejde, som folk ikke lægger mærke til. Det vil vi gerne kommunikere videre til vores gæster," fortæller Henrik Poulsen.

Indimellem kræver det dog en smule vejledning, når der dukker ældre gæster op, som ikke før har haft en iPad i hånden.

"Vi kan godt mærke, at der er enkelte gæster, der føler sig mere trygge med et stykke papir i hånden. Men når vi hurtigt fortæller dem, at de ikke kan slette noget eller gøre noget forkert, så plejer de også at lære det, " siger han.

Ingen begrænsning på iPaden

Det er relativt let at sætte en begrænsning på iPad'en, så børn og lidt for kreative voksne ikke kan bruge iPad'en til formål, som den ikke er tiltænkt.

Men den funktion har de dog ikke valgt at anvende hos Chhat, fortæller Henrik Poulsen

Restaurant: Derfor blev vi overrasket over gæsternes iPad-brug

Det skyldes, at iPad'en ikke blot er tænkt som et menukort. Men også som et underholdningsredskab for børn, der kan bruge den til at spille spil eller se film på, mens de voksne spiser. 

Desuden er den også yderst populær hos turister, der blot kommer for at drikke en fadøl eller kop kaffe, men som gerne vil have mulighed for at læse dagens nyheder eller tjekke deres mail. 

Gæsternes frie brug af iPad'en har dog også haft nogle utilsigtede, men positive konsekvenser. 

Ved et tilfælde opdagede Henrik Poulsen, at mange af gæsterne har brugt iPad'ens kamera under deres besøg. 

"De har efterladt en hel del billeder fra deres besøg, som jeg i øjeblikket går overvejer, om vi skal gemme og bruge i restauranten," siger han. 

Nettet blev overbelastet

Restauranten slog første gang dørene op den 7. juni, da turistsæsonen startede. 

Det viste sig dog, at det ikke var helt uproblematisk at starte iPad-forsøget midt i den travleste tid, fortæller Henrik Poulsen. 

Selv om der i det meste af Blåvand er blevet udrullet fiberforbindelse, oplevede restauranten dog alligevel, at internetforbindelsen havde problemer med at håndtere det, når samtlige 15 iPads er aktive i restauranten på samme tid. 

"Vi har oplevet, at det stiller nogle krav til internetforbindelsen, når alle iPads er i brug og alle børnene eksempelvis sidder og ser videoer på Youtube," siger Henrik Poulsen. 

Han forklarer, at restauranten derfor har måttet opgradere internetforbindelsen til 40/40 Mbit og desuden installere en ny router.

Restaurant indfører Instagram-menu

Restaurant Chhat Food & Wine Bar er dog langt fra den eneste restaurant, der eksperimenterer sig med digitale menukort. Eksempelvis fortalte det amerikanske it-medie Mashable sidste år om newyorker-restuaranten Comodo, der har indført en såkaldt Instagram-menu. 

Ejerne af den amerikanske restuarant bemærkede, at mange af gæsterne sad med deres smartphones og tog billeder af maden, og derfor opfordrer den nu gæsterne til at fotografere maden og tagge billederne med hashtagget #ComodoMenu.

På den måde kan folk, før de bestiller, gå på Instagram og søge på hashtagget og finde ud af, hvordan de forskellige retter ser ud. 

Læs også:

Ny iOS 6-funktion: Sådan låser du din iPhone og iPad for ungerne 

Mac-fanatisk frisør: Vores kunder betaler med en iPhone  

World of Warcraft i forteltet: Campister får 100 Mbit/s fiberbredbånd




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere