Artikel top billede

Facebook tager nu betaling for at sende beskeder til fremmede

Det sociale netværk tester nu muligheden for at tage betaling for at sende beskeder til brugere, som ikke er dine venner.

Facebook har startet et "lille eksperiment", hvor brugerne skal betale 1 dollar for at sende beskeder til personer, som ikke er deres venner på det sociale netværk. En lille del af brugerne i USA skal teste denne funktion, og den er begrænset til én besked om ugen. Der skulle således ikke være risiko for at blive oversvømmet med reklame - virksomheder kan ikke bruge den.

Beskeder på Facebook bliver automatisk filtreret, så meddelelser fra venner og personer, du måske kender, lander i indbakken, mens beskeder fra fremmede typisk vil lande i folderen Andet.

Der er en række forskellige sociale signaler, der bruges til at vurdere, om beskeden skal placeres i indbakken. Det gælder blandt andet antallet af fælles venner. Men nu kan man altså betale for at få beskeden placeret i indbakken og ikke i Andet.

Facebook mener selv, at det vil bremse uønsket post og betyde, at man i stigende grad kan levere beskeder, der er relevante og brugbare.

Det kan f.eks. være, at du ønsker at sende en besked til en person, som du har hørt til et foredrag eller vil sende en ansøgning til et job.

Der er flere andre ændringer i besked-funktionen på Facebook. Nu bliver alle beskeder, mails, chat og tekst-meddelelser kombineret i én kontinuerlig konversation, hvad enten de bliver sendt fra en mobil enhed eller pc.

Den gamle indstilling for, hvem der kan sende dig Facebook-beskeder, bliver nu erstattet med to filtre, "Basic" og "Strict", som bestemmer, hvor mange beskeder der skal lande i indbakken, og hvor mange der skal smides over i Andet.

I Facebook Messenger til Android kan man nu melde sig til kun med sit navn og telefonnummer. Det er altså ikke længere nødvendigt med en Facebook-konto.

Alle Facebook-brugere har siden 2010 haft en personlig mailadresse, der starter med deres brugernavn og slutter med facebook.com. Alle mails sendt til denne adresse lander i besked-systemet hos Facebook.

En anden ændring på det sociale netværk betyder, at det fremover er umuligt at skjule sin profil. Indtil nu har det været muligt at leve en anonym tilværelse på Facebook med en skjult profil, som ikke kan findes med en almindelig navnesøgning. Men den pågældende funktion bliver nu afskaffet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.