Artikel top billede

Denne gadget ligger under dit juletræ

Ligger der en hård pakke til dig under juletræet, er der stor sandsynlighed for, at det er denne gadget.

Hvis du har ønsket dig en tabletcomputer eller en smartphone i julegave, kan du formentligt godt begynde at glæde dig til juleaften.

For der er stor sandsynlighed for, at julemanden har lyttet til dit ønske.

ComON har spurgt en række danske forhandlere af forbrugerelektronik, og her tegner der sig det samme billede.

Tidens trend er tablets

Spørger man landets to største supermarkeds-kæder, Dansk Supermarked og Coop, er tablet-computeren den helt store jule-topscorer i 2012. 

Dansk Supermarked oplyser, at iPad'en er på en suveræn førsteplads, og at tablets generelt sælger godt op til jul. 

Det samme gælder rivalerne fra Coop.

"Hvis vi ser på elektronik, er tablets nok den helt store julegave i år," siger Ole Kiel, der er kategorigruppechef i Coop.

Ifølge Ole Kiel har salget af tablets været højt i hele efteråret, men op til jul har det nået ekstreme højder.

"Det er en god gave, og der er nok mange, der ønsker sig sådan en. Den erstatter måske også traditionelle legetøjsgaver," lyder det fra Ole Kiel.

Foruden tablets er også smartphones i høj kurs op til jul.

Netflix sælger Apple TV

Også hos retail-kæmperne fra Elgiganten ligger tablet-computeren på en suveræn førsteplads, og ligeledes er smartphonen den næstmest populære julegave.

"I år har danskerne haft en enorm lyst til at give elektronik og gadgets til jul. De produkter, som vi sælger, har ganske enkelt aldrig haft større appeal, end de har lige nu," siger Peder Stedal, administrerende direktør i Elgiganten.

Den tendens kan de også godt nikke genkendende til hos Apple-specialisterne fra Humac, hvor også især iPad mini og Apple TV hitter.

"Specielt efter at Netflix er kommet til Danmark, er vi begyndt at sælge mange Apple TV, og iPad mini ligger i en prisgruppe, hvor alle kan være med," fortæller Jesper Pedersen, der er retail manager hos Humac.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.