Artikel top billede

6 tip: Sådan får du mest muligt ud af dit nye Apple TV

Apple TV har været en ultrapopulær julegave. Men får du nok ud af din tv-boks?

Apples tv-boks, Apple TV, er en af denne juls mest populære julegaver

Især efter at Netflix er kommet til Danmark, er det blevet populært, lyder meldingen fra den danske Apple-forhandler Humac. 

Men det er ikke sikkert, at du får det optimale ud af dit Apple TV, hvis du kun tænder for det, når du en sjælden gang får lyst til at se en film på Netflix. 

1. Brug den i konferencelokalet

Et Apple TV er ikke kun et stykke legetøj.

Ligesom iPhone og iPads, der også har fundet vej ind i virksomhederne, kan et Apple TV være et fantastisk stykke tilbehør i et konferencelokale. 

Det eneste du skal gøre er at slutte et Apple TV til projektoren eller fladskærmen i jeres virksomheds konferencelokale. Det kan gøres med et hdmi-stik.

Bruger jeres projektor ikke et hdmi-stik, skal du købe en 'hdmi til vga-konverter', som eksempelvis denne.

Når du har tilsluttet Apple TV'et, kan du trådløst slutte din 
iPhone, iPad eller Mac til projektoren.

Sjældent har det være så simpelt at afvikle en præsentation. 

Tager du ofte ud af huset, hvor du har behov for at lave præsentationer, kan du også overveje at have dit eget Apple TV med i tasken. 

2. Brug din telefon som fjernbetjening

Fjernbetjeningen til et Apple TV er fantastisk. Den har kun tre knapper og er lille, tynd og lavet i aluminium. 

Men den medfølgende fjernbetjening er ikke optimal, hvis du har brug for at skrive lange passwords, lave søgninger eller på en anden måde indtaste tekst. Derfor bør du også hente Apples gratis fjernbetjenings-app Remote fra App Store. 

Med den bliver det lettere at indtaste tekst, og du kan også hurtigt scrolle ned gennem menuer. Du kan også bruge fjernbetjenings-app'en til at gøre indhold fra dit iTunes bibliotek tilgængelig via dit Apple-tv.

Sådan får du flere apps på dit Apple-tv

3. Langsomt Wi-Fi - brug ethernet

Du vil næsten altid opnå hurtigere internethastigheder, hvis du bruger et kabel fremfor en Wi-Fi-forbindelse. Og hastigheden på en internetforbindelse er især afgørende, når du som med et Apple TV skal streame dit indhold via nettet. 

Men med et Apple TV kan du også tilslutte et ethernet-kabel, hvis du vil være sikker på at opnå den optimale hastighed. 

Noget som ellers ikke er en selvfølge i dag, hvor Apple har fjernet ethernet-porten i både Macbook Air og de nye Macbook Pro.

4. Jailbreak dit Apple-tv
Som med de fleste andre Apple-produkter har Apple sat begrænsninger for, hvordan du kan bruge dit Apple TV. 

Eksempelvis findes der kun en mindre række apps på tv'et, som Apple selv har udvalgt. Og du kan ikke installere flere. 

Men du kan dog vælge at jailbreake dit Apple TV og på den måde vriste det ud af Apples kløer. 

En jailbreak gør det muligt at installere helt nye og spændende apps på dit tv. Eksempelvis kan du installere app'en Plex, der gør det muligt at streame indhold af et hvilket som helst filformat fra din computer til dit Apple TV. 

Der er dog endnu kun muligt at jailbreake den 2. generation af Apple TV, da hackerne endnu ikke har fundet en metode til, hvordan man kan jailbreake det nyeste Apple TV. Derfor sælges brugte udgaver af 2. generation af Apple TV i øjeblikket på eBay til priser, der langt overstiger, hvad det vil koste at købe en ny udgave af den seneste model.

På DBA.dk koster et 2. generations Apple TV  i øjeblikket mellem 1.000 og 1.200 kroner, mens priserne på eBay ofte ligger på over 2.000 kroner. Den nye 3. generations udgave kan til sammenlining købes som ny til fra priser fra 799 kroner.

Har du fået mod på at jailbreake dit Apple TV, kan du rundt omkring på nettet finde en række forskellige guides til, hvordan du gør

5. Brug den på et gammelt tv

Som udgangspunkt kræver det et hdmi-kabel, hvis du vil slutte et Apple TV til dit fjernsyn, hvilket desværre betyder, at du kun kan bruge det med nyere fladskærme med hdmi-indgang. 

Men det er dog også muligt at slutte det til et fjernsyn af ældre dato. Det kræver blot, at du køber en særlig adapter "component til HDMI-converter," som du kan købe på nettet for 400-500 kroner.

Og som vi nævnte under punkt ét, kan du også købe en VGA-adapter, hvis du ønsker at bruge dit Apple TV med en ældre projektor eller computer-monitor. 

6. Brug den som fotofremviser

Med introduktionen af iOS 6 indførte Apple-funktionen Photostream, der gør det muligt at dele udvalgte billeder med dine venner og familier. 

Men du kan også hente din Photostream ind på dit Apple TV.

Eksempelvis kan du tilføje alle dine feriebilleder til en Photostream og let bruge tv'et til at fremvise dem for vennerne.

Læs også:
 

Her er vores tre bedste elektronikkøb i år - hvad er dine?  

6 tip: Sådan får du det optimale ud af iCloud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.