Artikel top billede

6 tip: Sådan får du mest muligt ud af dit nye Apple TV

Apple TV har været en ultrapopulær julegave. Men får du nok ud af din tv-boks?

Apples tv-boks, Apple TV, er en af denne juls mest populære julegaver

Især efter at Netflix er kommet til Danmark, er det blevet populært, lyder meldingen fra den danske Apple-forhandler Humac. 

Men det er ikke sikkert, at du får det optimale ud af dit Apple TV, hvis du kun tænder for det, når du en sjælden gang får lyst til at se en film på Netflix. 

1. Brug den i konferencelokalet

Et Apple TV er ikke kun et stykke legetøj.

Ligesom iPhone og iPads, der også har fundet vej ind i virksomhederne, kan et Apple TV være et fantastisk stykke tilbehør i et konferencelokale. 

Det eneste du skal gøre er at slutte et Apple TV til projektoren eller fladskærmen i jeres virksomheds konferencelokale. Det kan gøres med et hdmi-stik.

Bruger jeres projektor ikke et hdmi-stik, skal du købe en 'hdmi til vga-konverter', som eksempelvis denne.

Når du har tilsluttet Apple TV'et, kan du trådløst slutte din 
iPhone, iPad eller Mac til projektoren.

Sjældent har det være så simpelt at afvikle en præsentation. 

Tager du ofte ud af huset, hvor du har behov for at lave præsentationer, kan du også overveje at have dit eget Apple TV med i tasken. 

2. Brug din telefon som fjernbetjening

Fjernbetjeningen til et Apple TV er fantastisk. Den har kun tre knapper og er lille, tynd og lavet i aluminium. 

Men den medfølgende fjernbetjening er ikke optimal, hvis du har brug for at skrive lange passwords, lave søgninger eller på en anden måde indtaste tekst. Derfor bør du også hente Apples gratis fjernbetjenings-app Remote fra App Store. 

Med den bliver det lettere at indtaste tekst, og du kan også hurtigt scrolle ned gennem menuer. Du kan også bruge fjernbetjenings-app'en til at gøre indhold fra dit iTunes bibliotek tilgængelig via dit Apple-tv.

Sådan får du flere apps på dit Apple-tv

3. Langsomt Wi-Fi - brug ethernet

Du vil næsten altid opnå hurtigere internethastigheder, hvis du bruger et kabel fremfor en Wi-Fi-forbindelse. Og hastigheden på en internetforbindelse er især afgørende, når du som med et Apple TV skal streame dit indhold via nettet. 

Men med et Apple TV kan du også tilslutte et ethernet-kabel, hvis du vil være sikker på at opnå den optimale hastighed. 

Noget som ellers ikke er en selvfølge i dag, hvor Apple har fjernet ethernet-porten i både Macbook Air og de nye Macbook Pro.

4. Jailbreak dit Apple-tv
Som med de fleste andre Apple-produkter har Apple sat begrænsninger for, hvordan du kan bruge dit Apple TV. 

Eksempelvis findes der kun en mindre række apps på tv'et, som Apple selv har udvalgt. Og du kan ikke installere flere. 

Men du kan dog vælge at jailbreake dit Apple TV og på den måde vriste det ud af Apples kløer. 

En jailbreak gør det muligt at installere helt nye og spændende apps på dit tv. Eksempelvis kan du installere app'en Plex, der gør det muligt at streame indhold af et hvilket som helst filformat fra din computer til dit Apple TV. 

Der er dog endnu kun muligt at jailbreake den 2. generation af Apple TV, da hackerne endnu ikke har fundet en metode til, hvordan man kan jailbreake det nyeste Apple TV. Derfor sælges brugte udgaver af 2. generation af Apple TV i øjeblikket på eBay til priser, der langt overstiger, hvad det vil koste at købe en ny udgave af den seneste model.

På DBA.dk koster et 2. generations Apple TV  i øjeblikket mellem 1.000 og 1.200 kroner, mens priserne på eBay ofte ligger på over 2.000 kroner. Den nye 3. generations udgave kan til sammenlining købes som ny til fra priser fra 799 kroner.

Har du fået mod på at jailbreake dit Apple TV, kan du rundt omkring på nettet finde en række forskellige guides til, hvordan du gør

5. Brug den på et gammelt tv

Som udgangspunkt kræver det et hdmi-kabel, hvis du vil slutte et Apple TV til dit fjernsyn, hvilket desværre betyder, at du kun kan bruge det med nyere fladskærme med hdmi-indgang. 

Men det er dog også muligt at slutte det til et fjernsyn af ældre dato. Det kræver blot, at du køber en særlig adapter "component til HDMI-converter," som du kan købe på nettet for 400-500 kroner.

Og som vi nævnte under punkt ét, kan du også købe en VGA-adapter, hvis du ønsker at bruge dit Apple TV med en ældre projektor eller computer-monitor. 

6. Brug den som fotofremviser

Med introduktionen af iOS 6 indførte Apple-funktionen Photostream, der gør det muligt at dele udvalgte billeder med dine venner og familier. 

Men du kan også hente din Photostream ind på dit Apple TV.

Eksempelvis kan du tilføje alle dine feriebilleder til en Photostream og let bruge tv'et til at fremvise dem for vennerne.

Læs også:
 

Her er vores tre bedste elektronikkøb i år - hvad er dine?  

6 tip: Sådan får du det optimale ud af iCloud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere