Artikel top billede

På mandag kan der komme støj på dit fjernsyn

Nyt mobilnet kan forstyrre signalet på mange danske fjernsyn. Flere steder skal udstyr udskiftes.

Der er blevet advaret om det, og nu sker det så.

1. januar 2013 tages nye mobilnet i brug, der anvender de samme frekvenser, som YouSee bruger til kabel-tv.

Frygten er, at de to signaler kommer til at forstyrre hinanden, så der kommer støj på skærmene. Gamle billedrørs-fjernsyn vil opleve forstyrrelsen som sne på skærmen. Nyere digitale fladskærme vil opleve forstyrrelsen som pixeleringer eller kortvis sort skærm.

Præcis hvor mange, der kommer til at opleve uregelmæssigheder, tør YouSee ikke gætte på. Men tv-leverandøren opfordrer husstande med kabel-tv til at tjekke deres antenne-installationer for at sikre sig, at de er korrekt udført, at der ikke er brugt dårlige kabler.

"Der har været budt på op til 25 procent af alle husstande, men det er et gæt. Jeg forventer ikke, at det bliver noget særligt udbredt fænomen, men det reelle omfang får vi først en fornemmelse af, når der kommer strøm på de nye sendere," siger underdirektør Mads Arnbjørn Rasmussen, der er leder af driftsafdelingen i YouSee.

Sådan gør du

"I langt de fleste tilfælde vil årsagen være, at der er opsat ekstra antennestik og trukket nye kabler i boligen, uden man har været opmærksom på at skærme signalet ordentligt. Det er gået godt, så længe der ikke har været forstyrrende signaler i nærheden af husstanden, men nu kan vi pludselig have balladen," siger Mads Arnbjørn Rasmussen.

YouSee opfordrer generelt kunderne til at anvende såkaldt dobbeltskærmede antennekabler, der er godkendt af kabel-udbyderne.

YouSee har lavet en vejledning til at få det bedste signal på sin kabel-tv-forbindelse.

Da det analoge sendenet lukkede i 2009, skabte de nye digitale sendere også problemer for kabel-kunder flere steder i landet. Radiosendere på by-busser har i hovedstadsområdet voldt problemer for kunder i bl.a. København, og i sommer var ændringer i DAB-sendernes frekvenser årsag til forstyrrelse hos flere husstande i Jylland.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere