Artikel top billede

Forbudt at sende sms'er nytårsaften

Japanerne må ikke ønske hinanden godt nytår.

Tre dage før champagnepropper og raketter flyver mod himlen advarer de store japanske teleselskaber nu mod, at man bruger sin telefon på den festlige dags højdepunkt.

Teleselskaberne tigger sine kunder om, at de begrænser opkald og sms'er ved midnat. Faktisk foretrækker teleoperatørerne, at kunderne først begynder at ønske hinanden godt nytår via sms efter klokken 2.00.

Den venlige anmodning kan for eksempel ses i illustrationen her på siden.
Hvis man insisterer på at bruge telenettet i den travle periode, skal man være opmærksom på, at sms'er kan tage minutter og timer om at nå frem - og at man er med til at forstoppe nettet for resten af de cirka 127 millioner japanere.

"Vi vil arbejde på at levere så mange lykønskningsbeskeder som muligt, men der vil være situationer, hvor vi lægger midlertidige begrænsninger på netværket, og vi beder om, at kunderne hjælper til ved at begrænse brugen af telefoner så meget som muligt," skriver landets telebrancheforening, der tæller selskaber som NTT DoCoMo, Softbank og KDDI.

Teleselskabernes bange anelser skyldes, at mange japanere fejrer nytår hjemme hos deres familier. Det vil sige, at telebelastningen flytter væk fra storbyerne, der kan servicere de mange brugere, og ud til landområderne, der ikke er vant til så store spidsbelastninger.

Nytårsaften er også en af de travleste teledage i Danmark.
Hvis du meget gerne vil ønske dine venner godt nytår, så er det i år muligt at gøre automatisk ved midnat via en tjeneste fra Facebook.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere