Artikel top billede

Sig farvel til netbook'en

Asus og Acer stopper produktionen af de små billige computere.

I de sidste par år er salget af netbooks styrtdykket. Det var Asus, der lancerede den første netbook med sin Eee PC tilbage i slutningen af 2007 og dermed skabte et helt nyt computer-segment. En kategori, som er blevet spist af tablet-pc'en.

Nu ser det ud til, at det er slut. Både Asus og Acer har meddelt, at de stopper produktionen af netbooks fra januar 2013. Det skriver digi.no.

Asus forsøgte ellers sidste år at genoplive netbook-segmentet med sin Eee PC 1025 Flare Series med Atom-processor fra Intel. Den kan starte fra sleep-modus i løbet af blot to sekunder. Det er altså en oplevelse, som minder om det, man kender fra tablet-pc'er. Asus kalder det selv for "verdens hurtigste netbook".

Men det har ikke været nok til at redde netbook'en. The Guardian henviser til en prognose fra 2009, hvor ABI Research forudsiger at der bliver solgt 139 millioner netbook-computere i 2013. Det ser nu snarere ud til, at tallet vil være meget tæt på nul. Asus stopper salget af sin Eee PC, og hos Acer har man også opgivet at fremstille netbook-modeller.

"Netbook-markedet forsvinder ved udgangen af 2012", konstaterer en artikel hos Digitimes.

For Asus og Acer er de eneste to firmaer, der stadig fremstiller netbooks, mens andre som Samsung, HP og Dell er skiftet til tablet-pc'er.

De billige computere er primært solgt i Sydøstasien og Sydamerika, men også her er de blevet overhalet af billige Android-tablets og smartphones.

De sidste netbook-modeller fra Asus og Acer koster mellem 250 og 300 dollar, men man kan efterhånden købe rigtige bærbare computere til samme pris.

Intel vil fortsat fremstille sine Atom-processorer, der blandt andet skal bruges i intelligente fjernsyn og smartphones.

The Guardian oplister en række faktorer, der har slået netbook'en ihjel, herunder finanskrisen, lancering af iPad og andre tablet-pc'er, dyre Windows-licenser og generel skuffelse hos kunderne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere