Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Sig farvel til netbook'en

Asus og Acer stopper produktionen af de små billige computere.

I de sidste par år er salget af netbooks styrtdykket. Det var Asus, der lancerede den første netbook med sin Eee PC tilbage i slutningen af 2007 og dermed skabte et helt nyt computer-segment. En kategori, som er blevet spist af tablet-pc'en.

Nu ser det ud til, at det er slut. Både Asus og Acer har meddelt, at de stopper produktionen af netbooks fra januar 2013. Det skriver digi.no.

Asus forsøgte ellers sidste år at genoplive netbook-segmentet med sin Eee PC 1025 Flare Series med Atom-processor fra Intel. Den kan starte fra sleep-modus i løbet af blot to sekunder. Det er altså en oplevelse, som minder om det, man kender fra tablet-pc'er. Asus kalder det selv for "verdens hurtigste netbook".

Men det har ikke været nok til at redde netbook'en. The Guardian henviser til en prognose fra 2009, hvor ABI Research forudsiger at der bliver solgt 139 millioner netbook-computere i 2013. Det ser nu snarere ud til, at tallet vil være meget tæt på nul. Asus stopper salget af sin Eee PC, og hos Acer har man også opgivet at fremstille netbook-modeller.

"Netbook-markedet forsvinder ved udgangen af 2012", konstaterer en artikel hos Digitimes.

For Asus og Acer er de eneste to firmaer, der stadig fremstiller netbooks, mens andre som Samsung, HP og Dell er skiftet til tablet-pc'er.

De billige computere er primært solgt i Sydøstasien og Sydamerika, men også her er de blevet overhalet af billige Android-tablets og smartphones.

De sidste netbook-modeller fra Asus og Acer koster mellem 250 og 300 dollar, men man kan efterhånden købe rigtige bærbare computere til samme pris.

Intel vil fortsat fremstille sine Atom-processorer, der blandt andet skal bruges i intelligente fjernsyn og smartphones.

The Guardian oplister en række faktorer, der har slået netbook'en ihjel, herunder finanskrisen, lancering af iPad og andre tablet-pc'er, dyre Windows-licenser og generel skuffelse hos kunderne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.