Artikel top billede

Sig farvel til netbook'en

Asus og Acer stopper produktionen af de små billige computere.

I de sidste par år er salget af netbooks styrtdykket. Det var Asus, der lancerede den første netbook med sin Eee PC tilbage i slutningen af 2007 og dermed skabte et helt nyt computer-segment. En kategori, som er blevet spist af tablet-pc'en.

Nu ser det ud til, at det er slut. Både Asus og Acer har meddelt, at de stopper produktionen af netbooks fra januar 2013. Det skriver digi.no.

Asus forsøgte ellers sidste år at genoplive netbook-segmentet med sin Eee PC 1025 Flare Series med Atom-processor fra Intel. Den kan starte fra sleep-modus i løbet af blot to sekunder. Det er altså en oplevelse, som minder om det, man kender fra tablet-pc'er. Asus kalder det selv for "verdens hurtigste netbook".

Men det har ikke været nok til at redde netbook'en. The Guardian henviser til en prognose fra 2009, hvor ABI Research forudsiger at der bliver solgt 139 millioner netbook-computere i 2013. Det ser nu snarere ud til, at tallet vil være meget tæt på nul. Asus stopper salget af sin Eee PC, og hos Acer har man også opgivet at fremstille netbook-modeller.

"Netbook-markedet forsvinder ved udgangen af 2012", konstaterer en artikel hos Digitimes.

For Asus og Acer er de eneste to firmaer, der stadig fremstiller netbooks, mens andre som Samsung, HP og Dell er skiftet til tablet-pc'er.

De billige computere er primært solgt i Sydøstasien og Sydamerika, men også her er de blevet overhalet af billige Android-tablets og smartphones.

De sidste netbook-modeller fra Asus og Acer koster mellem 250 og 300 dollar, men man kan efterhånden købe rigtige bærbare computere til samme pris.

Intel vil fortsat fremstille sine Atom-processorer, der blandt andet skal bruges i intelligente fjernsyn og smartphones.

The Guardian oplister en række faktorer, der har slået netbook'en ihjel, herunder finanskrisen, lancering af iPad og andre tablet-pc'er, dyre Windows-licenser og generel skuffelse hos kunderne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere