Artikel top billede

Sig Linux til din smartphone

Den populære Linux-distribution Ubuntu kommer nu også til smartphones.

Nu kommer endnu et operativsystem til smartphones. Den sydafrikanske milliardær Mark Shuttleworth har netop præsenteret Ubuntu Phone, som er tæt knyttet sammen med desktop-udgaven af den populære Linux-distribution. Det skal lanceres som en konkurrent til iOS og Android (der også bygger på Linux).

Ubuntu Phone har mange ligheder med HP's gamle WebOS. Den klassiske lockscreen er erstattet med en velkomst-skærm, hvor man finder personlige oplysninger. Alle funktioner kan aktiveres ved at føre fingeren hen over skærmen i den rigtige retning.

En hurtig fingerbevægelse mod højre henter eksempelvis en liste med de mest benyttede applikationer og kontakter, mens en bevægelse nedad aktiverer en søgefunktion.

Det er selvfølgelig også muligt at udvikle apps til platformen, der enten kan skrives som web-applikationer i HTML5 eller direkte i QML. Det nødvendige udviklings-værktøj kan allerede hentes. Det skulle være muligt at skrive applikationer som kan køre på alle Ubuntu-platforme.

Det ventes, at den første version af Ubuntu Phone til Samsung Galaxy Nexus bliver præsenteret på Consumer Electronics Show i Las Vegas i de kommende dage. Men færdige produkter kan først købes i 2014. Hardware-kravene lyder på en ARM Cortex A9-chip med fire kerner eller Intel Atom-processor, 1 GB RAM og 32 GB lagerplads.

Men der kommer også en skrabet version, der kan køre på telefoner med 512 MB RAM og 4 GB Flash-hukommelse.

Ubuntu-firmaet Canonical fortæller, at Android-drivere og -firmware også kan bruges med Ubuntu Phone. Det skal gøre det lettere at udvikle smartphones med det mobile operativsystem.

Der er flere nye platforme til smartphones på vej. I de kommende måneder kommer både Jolla og Firefox OS.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.