Artikel top billede

Sig Linux til din smartphone

Den populære Linux-distribution Ubuntu kommer nu også til smartphones.

Nu kommer endnu et operativsystem til smartphones. Den sydafrikanske milliardær Mark Shuttleworth har netop præsenteret Ubuntu Phone, som er tæt knyttet sammen med desktop-udgaven af den populære Linux-distribution. Det skal lanceres som en konkurrent til iOS og Android (der også bygger på Linux).

Ubuntu Phone har mange ligheder med HP's gamle WebOS. Den klassiske lockscreen er erstattet med en velkomst-skærm, hvor man finder personlige oplysninger. Alle funktioner kan aktiveres ved at føre fingeren hen over skærmen i den rigtige retning.

En hurtig fingerbevægelse mod højre henter eksempelvis en liste med de mest benyttede applikationer og kontakter, mens en bevægelse nedad aktiverer en søgefunktion.

Det er selvfølgelig også muligt at udvikle apps til platformen, der enten kan skrives som web-applikationer i HTML5 eller direkte i QML. Det nødvendige udviklings-værktøj kan allerede hentes. Det skulle være muligt at skrive applikationer som kan køre på alle Ubuntu-platforme.

Det ventes, at den første version af Ubuntu Phone til Samsung Galaxy Nexus bliver præsenteret på Consumer Electronics Show i Las Vegas i de kommende dage. Men færdige produkter kan først købes i 2014. Hardware-kravene lyder på en ARM Cortex A9-chip med fire kerner eller Intel Atom-processor, 1 GB RAM og 32 GB lagerplads.

Men der kommer også en skrabet version, der kan køre på telefoner med 512 MB RAM og 4 GB Flash-hukommelse.

Ubuntu-firmaet Canonical fortæller, at Android-drivere og -firmware også kan bruges med Ubuntu Phone. Det skal gøre det lettere at udvikle smartphones med det mobile operativsystem.

Der er flere nye platforme til smartphones på vej. I de kommende måneder kommer både Jolla og Firefox OS.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere