Artikel top billede

Google frikendt for web-snyd

Internet-giganten Google er nu frikendt for at manipulere sine søgeresultater. Men Google skal alligevel lave små ændringer i sine produkter.

Google har nu vundet en stor sejr i USA. Det amerikanske konkurrence-tilsyn Federal Trade Commission (FTC) har indstillet en undersøgelse af Googles forretnings-metoder. I løbet af den 19 måneder lange undersøgelse har FTC ikke fundet beviser for, at Google har misbrugt sin dominerende position på søgemarkedet.

Helt konkret handler det om, at Google anklages for at favorisere sine egne produkter i søgeresultaterne på bekostning af produkter fra konkurrenterne. Hvis man søger efter "e-mail", er det eksempelvis Googles egen Gmail-tjeneste, der lander blandt de første resultater. Men FTC har ikke fundet beviser for, at Google manipulerer sine søgninger.

FTC konstaterer til gengæld, at Google har misbrugt sin position, når det gælder patenter til mobil-teknologi. Google har nu indgået et forlig med FTC, som betyder, at Google skal give sine konkurrenter adgang til grundlæggende smartphone- og tablet-teknologier fra datterselskabet Motorola. Det gamle selskab er en af pionererne inden for mobiltelefoni og ejer mere end 17.000 patenter.

Google har allerede kommenteret afgørelsen i sin officielle blog. Her glæder man sig over, at selskabet nu er frikendt for anklagerne om monopol-misbrug. Samtidig har Google besluttet at gennemføre to frivillige ændringer i sine produkter. Fremover bliver det lettere for websteder at få fjernet indhold fra søgemaskinen, og der kommer nye muligheder for at eksportere data fra Google AdWords.

I Europa har EU-kommissionen også startet en lignende undersøgelse af Googles forretnings-metoder, og den er endnu ikke afsluttet.

Flere af Googles rivaler som Microsoft, Nokia og TripAdvisor har slået sig sammen i konsortiet FairSearch.org, som allerede har kritiseret FTC's afgørelse.

Men FTC fastholder i en pressemeddelelse, at der ikke er grundlag for at tage yderligere skridt mod Google.

"Google har uden tvivl handlet aggressivt for at få et forspring i forhold til andre søgeudbydere. Men FTC's mission er at beskytte konkurrencen, og ikke individuelle konkurrenter. Der er ikke beviser for, at Googles handlinger på dette område har bremset konkurrencen og overtrådt lovgivningen i USA," lyder meldingen fra FTC.

I værste fald kunne Google risikere at blive straffet med en milliardbøde og restriktioner på sin internet-søgning. Men nu har selskabet altså fået grønt lys til at fortsætte den nuværende praksis med små ændringer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.