Artikel top billede

Her er den nye mobile super-chip fra Nvidia

Nvidia har netop præsenteret sin nye Tegra 4, der beskrives som verdens hurtigste mobile processor.

Sidste år kom den mobile quad-core-processor Tegra 3 fra Nvidia. Det var den første fire-kerne-model fra Nvidia til smartphones og tablet-pc'er. Nu har Nvidia præsenteret efterfølgeren på Consumer Electronics Show i Las Vegas.

Nvidia beskriver selv den nye Tegra 4 som "verdens hurtigste mobile processor". Den indeholder fire A15 cpu-kerner (ARM), 72 grafik-kerner og et integreret 4G LTE-modem. I forhold til Tegra 3 er antallet af grafik-kerner seksdoblet.

Foruden de fire normale processor-kerner er der også en femte kerne, der overtager særlige opgaver for at skåne batteriet.

I forhold til Apples egen A6X-processor, der bruges i den aktuelle iPhone 5, skulle den nye Nvidia-processor være omkring 10 procent hurtigere.

Men den store forskel ligger i grafik-behandlingen. Nvidia viste en demonstration med HDR-fotos, hvor kameraet tager to billeder og kombinerer dem til ét foto. Det tager to sekunder med en iPhone 5 og kun 0,2 sekunder med Tegra 4.

Forgængeren Tegra 3 bruges i mange aktuelle produkter som Microsoft Surface RT og Google Nexus 7. Den store rival på det mobile chip-marked er Qualcomm, mens Apple bygger sine egne processorer med ARM-teknologi.

Ny håndholdt konsol

Den store overraskelse i Las Vegas var, at Nvidia kunne præsentere sin egen håndholdte spil-computer med Tegra 4. Den såkaldte Shield (Project Thor) ligner en konkurrent til Nintendos 3DS og PS Vita fra Sony.

Shield har et fem-tommers multitouch-display med 720p og de typiske knapper og kontrolpinde, som man kender fra spilcontrollere. På bagsiden er der en mikro-USB-port og HDMI.

På sit pressemøde kunne Nvidia demonstrere en fungerende prototype, der blev koblet til et 4K-fjernsyn og spillede en trailer i høj opløsning fra den kommende film "After Earth".

Den nye spilcomputer kører med Android (Jelly Bean), og batteriet skulle holde i mellem 5 og 10 timer (eller det dobbelte, hvis man kun spiller video).

Der er ingen præcis dato for, hvornår Shield er færdig, men det ventes, at den bliver klar senere i år.

Nvidia kunne også demonstrere sit Geforce Grid, hvor spil afvikles i et datacenter og så streames som H.264-video ud til brugeren. Her behøver man blot et smart-tv, der understøtter teknologien, og en game-controller til at styre spillet.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere