Artikel top billede

Her er den nye mobile super-chip fra Nvidia

Nvidia har netop præsenteret sin nye Tegra 4, der beskrives som verdens hurtigste mobile processor.

Sidste år kom den mobile quad-core-processor Tegra 3 fra Nvidia. Det var den første fire-kerne-model fra Nvidia til smartphones og tablet-pc'er. Nu har Nvidia præsenteret efterfølgeren på Consumer Electronics Show i Las Vegas.

Nvidia beskriver selv den nye Tegra 4 som "verdens hurtigste mobile processor". Den indeholder fire A15 cpu-kerner (ARM), 72 grafik-kerner og et integreret 4G LTE-modem. I forhold til Tegra 3 er antallet af grafik-kerner seksdoblet.

Foruden de fire normale processor-kerner er der også en femte kerne, der overtager særlige opgaver for at skåne batteriet.

I forhold til Apples egen A6X-processor, der bruges i den aktuelle iPhone 5, skulle den nye Nvidia-processor være omkring 10 procent hurtigere.

Men den store forskel ligger i grafik-behandlingen. Nvidia viste en demonstration med HDR-fotos, hvor kameraet tager to billeder og kombinerer dem til ét foto. Det tager to sekunder med en iPhone 5 og kun 0,2 sekunder med Tegra 4.

Forgængeren Tegra 3 bruges i mange aktuelle produkter som Microsoft Surface RT og Google Nexus 7. Den store rival på det mobile chip-marked er Qualcomm, mens Apple bygger sine egne processorer med ARM-teknologi.

Ny håndholdt konsol

Den store overraskelse i Las Vegas var, at Nvidia kunne præsentere sin egen håndholdte spil-computer med Tegra 4. Den såkaldte Shield (Project Thor) ligner en konkurrent til Nintendos 3DS og PS Vita fra Sony.

Shield har et fem-tommers multitouch-display med 720p og de typiske knapper og kontrolpinde, som man kender fra spilcontrollere. På bagsiden er der en mikro-USB-port og HDMI.

På sit pressemøde kunne Nvidia demonstrere en fungerende prototype, der blev koblet til et 4K-fjernsyn og spillede en trailer i høj opløsning fra den kommende film "After Earth".

Den nye spilcomputer kører med Android (Jelly Bean), og batteriet skulle holde i mellem 5 og 10 timer (eller det dobbelte, hvis man kun spiller video).

Der er ingen præcis dato for, hvornår Shield er færdig, men det ventes, at den bliver klar senere i år.

Nvidia kunne også demonstrere sit Geforce Grid, hvor spil afvikles i et datacenter og så streames som H.264-video ud til brugeren. Her behøver man blot et smart-tv, der understøtter teknologien, og en game-controller til at styre spillet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.