Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

USB 3.0 bliver dobbelt så hurtig

Den nye USB-teknologi kan blive dødsstødet til Thunderbolt.

Nu bliver hastigheden i USB 3.0 fordoblet til 10 gigabit i sekundet. Det fortæller USB 3.0 Promoter Group, der tæller HP, Intel, Microsoft, Renesas, ST-Ericsson og Texas Instruments blandt sine medlemmer.

De første produkter med den nye, udvidede version af standarden skulle være klar til næste år, men det forventes først, at teknologien får sit store gennembrud i 2015. Det kræver nye stik og kabler, men de skulle i det mindste være bagudkompatible med den gamle standard.

De eksisterende hubs til USB 2.0 og 3.0 kan også bruges med den nye version.

Den færdige specifikation for USB 3.0 med 10 gigabit/s skulle ligge klar den 7. februar, og andre virksomheder kan så aflevere kommentarer frem til den 26. marts. Den endelige standard skulle ligge klar inden sommeren.

Den nuværende USB 3.0 standard, også kaldet SuperSpeed, blev vedtaget i 2008, men der gik fire år, inden den slog igennem på computer-markedet.

Konkurrent til Thunderbolt

I 2011 kom Intel med sin Thunderbolt-teknologi (det tidligere Light Peak), der markedsføres som et alternativ til USB 3.0 i stationære og bærbare computere. I første omgang understøtter Thunderbolt en hastighed på 10 gigabit i sekundet begge veje.

Men Thunderbolt har stadig en meget begrænset udbredelse - den bruges stort set kun i Apple-computere - og kablerne er meget dyre.

Nu ser det ud til, at Thunderbolt mister en del af sit hastigheds-forspring i forhold til USB 3.0, men det er meningen, at hastigheden senere skal øges til 100 megabit i sekundet med optiske kabler.

Men der sker også andre spændende ting med USB-teknologien, hvor det fremover bliver muligt at transportere helt op til 100 watt gennem et almindeligt USB 2.0 og 3.0 kabel.

Det kunne betyde, at man kan slippe for et ekstra strømkabel og en ekstern strømforsyning i mange eksterne enheder, som i forvejen er tilsluttet over USB. Det gælder eksempelvis printere og scannere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere