Artikel top billede

USB 3.0 bliver dobbelt så hurtig

Den nye USB-teknologi kan blive dødsstødet til Thunderbolt.

Nu bliver hastigheden i USB 3.0 fordoblet til 10 gigabit i sekundet. Det fortæller USB 3.0 Promoter Group, der tæller HP, Intel, Microsoft, Renesas, ST-Ericsson og Texas Instruments blandt sine medlemmer.

De første produkter med den nye, udvidede version af standarden skulle være klar til næste år, men det forventes først, at teknologien får sit store gennembrud i 2015. Det kræver nye stik og kabler, men de skulle i det mindste være bagudkompatible med den gamle standard.

De eksisterende hubs til USB 2.0 og 3.0 kan også bruges med den nye version.

Den færdige specifikation for USB 3.0 med 10 gigabit/s skulle ligge klar den 7. februar, og andre virksomheder kan så aflevere kommentarer frem til den 26. marts. Den endelige standard skulle ligge klar inden sommeren.

Den nuværende USB 3.0 standard, også kaldet SuperSpeed, blev vedtaget i 2008, men der gik fire år, inden den slog igennem på computer-markedet.

Konkurrent til Thunderbolt

I 2011 kom Intel med sin Thunderbolt-teknologi (det tidligere Light Peak), der markedsføres som et alternativ til USB 3.0 i stationære og bærbare computere. I første omgang understøtter Thunderbolt en hastighed på 10 gigabit i sekundet begge veje.

Men Thunderbolt har stadig en meget begrænset udbredelse - den bruges stort set kun i Apple-computere - og kablerne er meget dyre.

Nu ser det ud til, at Thunderbolt mister en del af sit hastigheds-forspring i forhold til USB 3.0, men det er meningen, at hastigheden senere skal øges til 100 megabit i sekundet med optiske kabler.

Men der sker også andre spændende ting med USB-teknologien, hvor det fremover bliver muligt at transportere helt op til 100 watt gennem et almindeligt USB 2.0 og 3.0 kabel.

Det kunne betyde, at man kan slippe for et ekstra strømkabel og en ekstern strømforsyning i mange eksterne enheder, som i forvejen er tilsluttet over USB. Det gælder eksempelvis printere og scannere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.