Artikel top billede

Nyt super-glas gør dine gadgets stærke som en gorilla

Den nye generation af Cornings Gorilla Glass skulle være tre gange bedre til at modstå ridser og skrammer.

Glasfirmaet Corning præsenterer den tredje generation af sit superstærke Gorilla Glass på Consumer Electronics Show i Las Vegas. Det særlige glas, der er meget modstandsdygtigt overfor ridser og skrammer, bruges allerede i mere end en milliard mobile enheder - især smartphones.

Det nye Gorilla Glass 3 skulle være endnu stærkere end forgængeren. Ifølge Corning er glassets hårdhed øget markant. Selv hvis der kommer ridser i glasset, så skulle de være meget svære at se. Ridsernes synlighed er reduceret med 40 procent.

Corning mener ligesom, at man har "genopfundet glasset" ved at analysere atomernes struktur og deres sammenkædning.

Det skulle betyde, at Gorilla Glass 3 er tre gange bedre til at modstå ridser og skrammer, skriver CNET.

Corning arbejder også løbende med at gøre glasset tyndere og forbedre billedkvaliteten.

Der er ingen produkter med Gorilla Glass 3 på CES, men de første produktannonceringer skulle komme i de næste par måneder.

Det superstærke glas bruges allerede i næsten 1.000 forskellige produkter og det er alt fra telefoner og tablet-pc'er til fjernsyn og computere.

Det oprindelige Gorilla Glass blev lanceret sammen med den første iPhone i 2007. Det bygger på teknologi til glasfremstilling, der blev udviklet helt tilbage i 1960'erne. En historie, der bliver genfortalt i denne Wired-artikel.

Gorilla Glass 2, der kom sidste år, havde en tykkelse på blot 0,8 millimeter.

Sidste år havde Corning installeret en hel videovæg dækket med Gorilla Glass på sin CES-stand i Las Vegas for at demonstrere, at det også kan bruges til de helt store skærme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.