Artikel top billede

Nyt super-glas gør dine gadgets stærke som en gorilla

Den nye generation af Cornings Gorilla Glass skulle være tre gange bedre til at modstå ridser og skrammer.

Glasfirmaet Corning præsenterer den tredje generation af sit superstærke Gorilla Glass på Consumer Electronics Show i Las Vegas. Det særlige glas, der er meget modstandsdygtigt overfor ridser og skrammer, bruges allerede i mere end en milliard mobile enheder - især smartphones.

Det nye Gorilla Glass 3 skulle være endnu stærkere end forgængeren. Ifølge Corning er glassets hårdhed øget markant. Selv hvis der kommer ridser i glasset, så skulle de være meget svære at se. Ridsernes synlighed er reduceret med 40 procent.

Corning mener ligesom, at man har "genopfundet glasset" ved at analysere atomernes struktur og deres sammenkædning.

Det skulle betyde, at Gorilla Glass 3 er tre gange bedre til at modstå ridser og skrammer, skriver CNET.

Corning arbejder også løbende med at gøre glasset tyndere og forbedre billedkvaliteten.

Der er ingen produkter med Gorilla Glass 3 på CES, men de første produktannonceringer skulle komme i de næste par måneder.

Det superstærke glas bruges allerede i næsten 1.000 forskellige produkter og det er alt fra telefoner og tablet-pc'er til fjernsyn og computere.

Det oprindelige Gorilla Glass blev lanceret sammen med den første iPhone i 2007. Det bygger på teknologi til glasfremstilling, der blev udviklet helt tilbage i 1960'erne. En historie, der bliver genfortalt i denne Wired-artikel.

Gorilla Glass 2, der kom sidste år, havde en tykkelse på blot 0,8 millimeter.

Sidste år havde Corning installeret en hel videovæg dækket med Gorilla Glass på sin CES-stand i Las Vegas for at demonstrere, at det også kan bruges til de helt store skærme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft liner op til den store produktkavalkade: Her er det vi forventer at se
Den store Surface-familie ser ud til snart blive en del nye familiemedlemmer rigere.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.