Artikel top billede

Gadget-fans strømmer til Las Vegas

Det store Consumer Electronics Show i Las Vegas byder på mange spændende nye produkter.

I dag åbner dørene til den store messe for forbrugerelektronik, Consumer Electronics Show (CES), i spilbyen Las Vegas, og det ser ud til at det er de helt tynde ultrabook-computere og tablet-pc'er, der står i centrum i år.

Både Intel, AMD og Nvidia er klar med nye mobile processorer, og der er også nye fjernsyn med høj opløsning, som enten kaldes Ultra HD eller 4K.

De første måneder af året er traditionelt en travl periode i elektronik-branchen.

Først kommer den store CES i Las Vegas, hvor man sætter pejlemærkerne for det kommende år, og så følger mobilbranchens mekka, den store Mobile World Congress i februar i det solrige Barcelona.

I marts følger så den efterhånden lettere falmede Cebit-messe i Hannover.

Stort set alle de betydningsfulde producenter er taget til Las Vegas for at præsentere deres nye produkter, men der er enkelte bemærkelsesværdige undtagelser.

Apple og Microsoft er ikke med

Apple er ikke med på CES og Microsoft har også sagt farvel.

Det var ellers tradition for, at Microsoft-chefen afleverede den årlige åbnings-keynote på CES, men det sluttede i 2012.

Microsoft vil hellere holde kontakten med kunderne gennem andre kanaler og det betyder også, at softwaregiganten ikke engang har sin egen stand i år.

Det er et markant skifte i forhold til tidligere, hvor Microsoft var den dominerende spiller på CES og typisk inviterede forskellige berømtheder til at stå på scenen sammen med Bill Gates og Steve Ballmer.

CES ville ellers være en oplagt mulighed for at præsentere det nye Windows 8 og Windows Phone 8 sammen med de nye Surface tablet-pc'er. Men Microsoft har meldt afbud.

I stedet er det Qualcomm, der har overtaget opgaven med at holde åbningstalen på CES.

Trods Microsofts fravær er messearealet denne gang større end nogensinde.

Der er omkring 176.000 kvadratmeter i Las Vegas Convention Center og to hoteller.

Ifølge messechef Gary Shapiro har man solgt alle standene.

"Hvis vi havde haft mere areal, havde vi også været i stand til at sælge det," som han siger til avisen USA Today.

Det er brancheforbundet Consumer Electronics Association (CEA), som har været den officielle arrangør af messen i de sidste næsten 20 år.

Her har man kun begrænsede forventninger til væksten i det kommende år.

På et pressemøde inden messens officielle åbning kunne CEA fortælle, at man kun regner med en vækst på et par procent i USA, mens det er lande som Kina, Indien og Brasilien, der stormer frem lige nu.

Det ventes at producenterne af forbrugerelektronik vil hente 44 pct. af deres omsætning i de såkaldte "emerging markets" i år, mens det kun var 36 pct. i 2009.

Langt den største del af omsætningen kommer fra salget af smartphones og tablet-pc'er, mens konsoler og fjernsyn udgør en mindre del.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.