Artikel top billede

Derfor får din mobil monsteropløsning og kan optage UltraHD

Qualcomm er klar med en ny generation af sine ARM-processorer, hvor ydelsen skulle være forbedret med 75 procent.

Efter Microsofts beslutning om at forlade CES i Las Vegas var det overladt til Qualcomm at holde den traditionelle åbnings-keynote i år. Mandag aften gik Qualcomm-chef Paul Jacobs på scenen for at præsentere selskabets nye produkter. I de sidste mange år har det været Steve Ballmer eller Bill Gates, der har åbnet CES.

Men det betød nu ikke, at publikum helt måtte undvære den farverige Microsoft-chef. For Steve Ballmer havde alligevel en overraskende gæsteoptræden på scenen, hvor han fortalte om ARM-baserede enheder med Windows.

Ballmer stjal da også hurtigt scenen fra den mere ukendte Paul Jacobs og viste nogle af de seneste tablet-pc'er og smartphones med Windows RT og Windows Phone 8, der bruger Qualcomm's Snapdragon-chips.

Traditionen tro havde Qualcomm satset på "starpower" for at skabe opmærksomhed omkring sin keynote. Den kendte filminstruktør Guillermo del Toro viste et klip fra en af sine film, bandet Maroon5 spillede sin sang "Payphone" og den sydafrikanske ærkebiskop Desmond Tutu havde indspillet en videohilsen til CES-folket.

Den store produktnyhed var den nye serie af ARM-baserede Snapdragon-processorer, som også omfatter en fire-kerne-model med 2,3 gigahertz. Den nye Snapdragon 800 processor skulle være 75 pct. hurtigere end den nuværende Snapdragon S4 chip, der blandt andet bruges i Googles smartphone Nexus 4.

Qualcomm fortalte at smartphones med Snapdragon 800 vil være i stand til at optage video i såkaldt Ultra HD, hvor opløsningen ligger på 4.096 x 2.304 pixels. Et af årets helt store buzzwords på CES er netop Ultra HD eller 4K, hvor der er fire gange flere pixels end i 1080p.

Skærmopløsningen på en mobil enhed med Snapdragon 800 er dog begrænset til 2.560 x 2.048 billedpunkter, men det er stadig meget mere end de nuværende modeller.

Den nye chip har en strukturbredde på 28 nanometer og det skulle betyde at strømforbruget er halveret i forhold til forgængeren.

Snapdragon 800 understøtter også LTE+ med et integreret modem og skulle være i stand til at afvikle spil "i konsol-kvalitet". De første smartphones med den nye processor skulle være klar i årets anden halvdel.

Der kommer også en billigere Snapdragon 600 serie, hvor ydelsen "kun" er 40 pct. højere end S4. Disse chips kommer allerede i andet kvartal.

Qualcomms store konkurrent er Nvidia, der også netop har annonceret sin mobile Tegra 4 processor på CES.

Blandt de andre konkurrenter er Samsung med sine Exynos 5 processorer, Intel, der kommer med nye Atom-modeller, og Apple, der bruger sine egne ARM-chips i iPhone og iPad.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere