Artikel top billede

Vil du ringe med denne 16 centimeter lange kinesermobil?

Hvor går grænsen for skærmstørrelsen på en mobil? Kinesiske Huawei mener, at vi sagtens kan bruge 6,1 tommer mobiler som Ascend Mate, der netop er lanceret. Se Android-telefonen her.

Hvad bruger du mest din mobil til?

Opkald, apps eller internet? 

Hvis du mest holder meget af at tale længe i telefon, så kan det godt være, at Huawei Ascend Mate ikke er noget for dig.

Android-mobilen er nemlig udstyret med en skærm på 6,1 tommer, og den er 16,3 centimeter lang og 8,5 centimeter bred, og det er derfor noget af en basse at holde op til øret.

Det er ikke langt op til en 'rigtig' tablet-pc som Google Nexus 7 på syv tommer.

Vægten er i øvrigt også høj sammenlignet med en traditionel mobil, der typisk ligger omkring 130 gram.

Nålen på badevægten viser, at Huawei Ascend Mate har en kampvægt på 198 gram, så det er bestemt en telefon med gods i.

Selv om skærmen er stor, er skærmens opløsning ikke vokset i forhold til andre topmobiler som eksempelvis HTC One og Samsung Galaxy S III på 4,7 og 4,8 tommer. Opløsningen er nemlig den samme: 1280 gange 720 pixel.

Konkurrenten Sony har netop lanceret sin Xperia Z på fem tommer, men den nye topmobil fik en noget højere opløsning, nærmere bestemt 1920 gange 1080 pixel - altså fuld HD.

Men det får man ikke med Huawei Ascend Mate, selv om den har en markant højere skærmstørrelse.

Til gengæld er telefonen udstyret med et på papiret ret heftigt batteri. Det er 4050 mAh, mens de fleste telefoner nøjes med cirka 2000 mAh. Derfor burde telefonen kunne holde sig i live i lang tid, også selv om den store skærm ofte er tændt.

Ifølge Huawei kan Ascend Mate holde til to dages brug på en enkelt opladning, men det kommer naturligvis meget an på ens brugsmønster.

Mobilen er udstyret med et otte megapixelkamera, og med sin 1.5 GHz quadcore processor kører telefonen Android i version 4.1 også kaldet Jelly Bean.

Huawei Ascend Mate forventes at lande i de europæiske butikker engang efter sommerferien. Det er endnu ikke klart, hvad den kommer til at koste.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.