Artikel top billede

Her er Lenovos nye bordcomputer

Lenovo er klar med en ny bordcomputer med Windows 8, der også kan bruges som en almindelig skærm.

Du har sikkert allerede hørt om tablet-pc'er. Men hvad med en table-pc? Det er betegnelsen for Lenovos nye bordcomputer, IdeaCentre Horizon Table, der blev præsenteret på CES i denne uge i Las Vegas. Den minder om den gamle Surface-bordcomputer fra Microsoft og Samsung (ikke at forveksle med tablet-pc'en af samme navn).

Der er tale om en 27-tommers touch-skærm med integreret computer, der entes kan placeres horisontalt på et bord eller bruges som en almindelig vertikal computerskærm. Horizon er designet til at ligge fladt på en hvilken som helst overflade og til, at flere kan bruge den samtidig.

Lenovo kalder det for en "interpersonlig pc", og selskabet har selv udviklet en grænseflade, Lenovo Aura, der kører oven på det normale Windows 8. Den sørger blandt andet for, at touchskærmen kan håndtere op til 10 berøringer samtidig.

"Vi har set teknologien udvikle sig hen over de fire skærme, fra desktoppen til den bærbare, tablet-pc'en og smartphonen, og alligevel, selvom folk har mere computerydelse end nogensinde før, er der stadig plads til teknologier som Horizon der bringer folk sammen. Horizon gør den personlige computer til en interpersonlig computer, hvor flere brugere kan dele den samme oplevelse," siger Peter Hortensius, der er chef for Lenovos Product Group.

Den nye bordcomputer leveres med en række særligt tilpassede spil fra Electronic Arts og Ubisoft, herunder Monopoly, Draw Race 2 HD og King of the Opera. Der er også tegneprogrammer og andre applikationer, hvor flere brugere kan arbejde sammen.

Horizon skifter automatisk til Aura-brugerfladen, så snart den bliver placeret på en horisontal overflade. Bordcomputeren leveres med en elektronisk terning og fire joysticks, der kan bruges til at styre spillene.

Lenovo fortæller, at IdeaCentre Horizon Table kan købes fra starten af sommeren, og prisen oplyses til 1.700 dollar i USA.

På CES har Lenovo også fremvist en større prototype med en 39 tommers skærm, kaldet Gamma, som skal lanceres på et senere tidspunkt.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere