Artikel top billede

Nye disko-isterninger kan advare dig: Undgå at drikke dig i hegnet

Gin & tonics og mojitos smager lidt for godt. Derfor har en smart forsker udviklet et par digitale isterninger, der advarer dig, når du drikker dine drinks for hurtigt.

En drink bliver hurtigt til flere, og pludselig vågner du op i din seng dagen efter og kan ikke huske, hvad der er sket.

Det er vi sandsynligvis en del der har oplevet.

Den 23. november skete det ifølge The Next Web også for Dhairya Dand, der er forsker ved det amerikanske universitet Massachusetts Institute of Technology.

Men for ham var forskrækkelsen dog ekstra stor, da han vågnede op i en hospitalsseng efter at have fået et alkohol-blackout. 

Fast besluttet på, at det aldrig skulle ske igen, gik han straks i laboratoriet og udviklede en smart løsning:

Isterninger der blinker i takt med musikken, og som kan advare dig, når du drikker for hurtigt.

Blinker rødt når du bæller

Isterningerne har et indbygget accelerometer og er i stand til at måle, hvor meget og hvor hurtigt du drikker.

Går det for stærkt, blinker isterningerne rødt. Når du blot skal passe på og sænke hastigheden, blinker de gult, mens de blinker grønt, når der ikke er fare på færde.

Vælger du se at stort på advarslerne og drikke videre, kan isterningerne sørge for, at din mobiltelefoner automatisk sender en sms-besked til dine venner, der gør opmærksom på, at de skal holde et vågent øje med dig i aften.

Et hit hos forældre?

Dhairya Dands isterninger lader dog mest til at være et hobbyprojekt, så vi skal nok ikke gøre os store forhåbninger om at se dem blive masseproduceret lige med det samme.

Det kunne dog være et interessant Kickstarter-projekt, og der findes givetvis en del forældre, som kan se ideen i at give deres teenagebørn et par blinkende isterninger eller drinkglas med til den næste fest.

I videoen herunder kan du se, hvordan isterningerne virker:

Læs også:

Twine er den perfekte gave til nørd-far 

Sådan får du penge til dine skøre og fantastiske ideer  

Bluetooth-ur samler 100 gange flere penge på Kickstarter end ventet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.