Artikel top billede

Se Samsungs ældre Google-mobil få et skud Ubuntu Linux

Træt af Android? Nu er Ubuntu Linux klar til at rulle sig ud som styresystem på din mobil. Det er allerede gået ud over Samsung Galaxy Nexus.

På ganske få år er udbredelsen af Androidstyresystemet gået fuldkommen amok, og alene salget af Samsung Galaxy SIII passerede 30 millioner solgte eksemplarer på blot fem måneder i 2012. 

Det er Google, der står bag Android, som er bygget på Linux. Og nu er en anden Linux-fætter klar til at lege på din mobil.

Det drejer sig om Ubuntu, som du måske kender fra computeren. Open source-programmet er blevet fintunet til at køre på mobiltelefoner, og på forbrugerelektronikmessen CES i Las Vegas er styresystemet blevet præsenteret.

Her kørte det på en lidt ældre Samsung Galaxy Nexus, som du kan se i videoen i bunden af denne artikel.

Ligesom du kan installere Ubuntu på din pc, er det muligt at installere det på din Android-telefon.

Det kræver dog, at mobilproducenten har ladet denne mulighed være åben på telefonen.

Folkene bag Ubuntu forventer dog, at udbredelsen af den mobile udgave af styresystemet især vil foregå ved salg af mobiler, hvor det er pre-installeret.

Det er planen, at de første Ubuntu-telefoner sættes til salg i løbet af i år.

Til at begynde med er apps-udvalget på Ubuntus mobilplatform yderst sparsomt, men fremover skulle det være muligt blot at udvikle en app til styresystemet, som både virker på desktop- og mobiludgaven. Det minder om samme løsning, som Microsoft har med Windows Phone og Windows 8.

Techsiden Engadget.com har fået et smugkig på Ubuntu på Samsung Galaxy Nexus, og det ser sådan her ud:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.