Artikel top billede

Rygterne syder: Kommer der en Facebook-mobil i morgen?

I morgen vil Facebook præsentere pressen for en nyhed. Der gættes på, at det er tale om en stor mobil-nyhed.

Journalister fra hele verden blev i sidste uge inviteret til en "særlig begivenhed", der i morgen finder sted i Facebooks hovedkvarter i Silicon Valley.

Det er endnu uvist, hvad Facebook ønsker at præsentere for pressen.

Men meget tyder på, at der er tale om en større produktlancering, og ifølge det hedeste rygte vil Facebook præsentere en særlig Facebook-telefon, der længe kun har eksisteret som et eksotisk rygte i den internationale teknologiverden.

Zuckerberg har tidligere afvist

For få uger siden nævnte ComON Facebook-telefonen som et af de nye banebrydende gadgets, vi håber vil se dagens lys i 2013.

Men Facebook-stifteren Mark Zuckerberg har ved flere lejligheder afvist, at Facebook er i gang med at bygge en smartphone.

På trods af afvisningerne er folk dog blevet ved med at råbe "ulven kommer". Det er sket så ofte, at der er god grund til at forholde sig skeptisk, når rygtesmedene nu igen galer op om, at Facebook-telefonen kommer. 

Men ifølge Techcrunch-bloggeren MG Siegler kan det meget vel vise sig, at de folk der tidligere har råbt ulven kommer, alligevel ender med at få ret.

Kilder peger på mobil-nyhed

På Techcrunch skriver Siegler nemlig, at Facebook ifølge hans kilder rent faktisk vil præsentere en større mobil-relateret nyhed i morgen.

Der er ikke nødvendigvis tale om en rendyrket Facebook-telefon. Muligvis vil der være tale om en telefon, der kører et styresystem, som er helt eller delvist udviklet af Facebook, men hvor hardwaren er produceret af en allerede eksisterende smartphone-producent.

Eksempelvis skrev nyhedsbureauet Bloomberg sidste år, at HTC angiveligt samarbejder med Facebook om at lancere en Facebook-telefon.

Og netop HTC har tidligere produceret Android-smartphonen ChaCha, der blev til i samarbejde med Facebook.

ChaCha-smartphonen var udstyret med et lille blinkende Facebook-logo samt et fysisk tastatur, der skulle gøre det lettere at skrive sms-beskeder og statusopdatering på Facebook. Men telefonen tiltrak sig dog kun begrænset opmærksomhed, hvilket sandsynligvis skyldes, at den grundlæggende ikke adskilte sig synderligt fra de fleste andre Android-smartphones på markedet.

Derfor er lanceringen "a big deal"

Samarbejdet med HTC er også tidligere blevet beskrevet af teknologi-mediet All Things D, der for knap et år siden fortalte, at telefonprojektet internt i Facebook går under kodenavnet Project Buffy.

Ifølge All Things D-artiklen vil en kommende Facebook-telefon sandsynligvis bygge på en stærkt modificeret udgave af Googles Android-styresystem.

En teori som MG Siegler fra Techcrunch også bakker op om. Det er eksempelvis også denne vej, som Amazon har valgt med sin Kindle Fire-tablet.

Ifølge Siegler vil det sandsynligvis være alt for ressourcekrævende, hvis Facebook skulle designe sit eget styresystem helt fra bunden.

En anden - og måske knap så realistisk - mulighed er, at Facebook vælger HP's styresystem WebOS, der ligesom Android er blevet gjort tilgængelig som opensource.

Blogger: Det er en "big deal"
Indbydelsen som Facebook har udsendt giver dog ikke mange hints om, hvad der er i vente. Facebook skriver blot: "Come and see, what we're building".

Derfor må vi vente til tirsdag klokken 19 dansk tid, hvis vi ønsker at se, hvad Facebook har i ærmet. Men ifølge MG Sieglers kilder er der dog ikke tale om en mindre produktlancering, men" a big deal.

Et synspunkt, der ifølge Siegler understøttes af, at Facebook ikke blot har inviteret amerikanske journalister. Synkront bliver der også afholdt en event i London for journalister fra resten af verden.

Læs også:
 

Vi glæder os sygt meget: Syv gadgets der kommer til at rocke i 2013 

Zuckerberg afviser: Facebook vil ikke lave sin egen smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.