Artikel top billede

(Foto: SAP)

KMD's nye formand kastede stol efter kollega og sov under møde

Den nye KMD-formand Léo Apotheker er tilsyneladende kendt som en både søvnig og temperamentsfuld herre.

Danske KMD scorede et internationalt topnavn, da virksomheden for nylig hentede den tidligere HP-topchef Léo Apotheker som ny bestyrelsesformand.

Men 59-årige Apotheker var dog ikke en helt ukontroversiel herre i sin tid som administrerende direktør i det stormombruste, men legendariske Silicon Valley-selskab.

Det fremgår med al tydelighed i en opsigtsvækkende historie om HP's frie fald fra tinderne, som det amerikanske erhvervsmagasin Businessweek bringer i det nyeste nummer. 

Magasinet undersøger, om HP's nye topchef Meg Whitman, kan få selskabet tilbage på successporet.

Men samtidig bliver der tegnet et mildt sagt mindre flatterende billede af den nye KMD-formand, der fra september 2010 til oktober 2011 var administrerende direktør for HP.

Blev hurtigt upopulær

Ikke blot styrtdykker aktiekurserne i den tid, hvor Léo Apotheker er direktør.

Men også internt i virksomheden bliver han hurtigt upopulær.

Ifølge Businessweek kulminerer det hele, da Apotheker ville gennemføre en stærkt kontroversiel plan.

Planen indebærer, at HP øjeblikkeligt dropper sine aktuelle planer på tablet- og mobilområdet - samt en overvejelse om, at HP bør træde helt ud af pc-markedet.

På et møde diskuterer Léo Apotheker planen med HP's kommunikationsdirektør Bill Wohl samt en pr-konsulent ved navn Joele Frank.

De advarer begge om, at planen vil lede til store fald i aktiekursen, hvis den bliver gennemført. 

Kaster stol direktør-kollega

Advarslen falder dog tilsyneladende ikke i god jord hos Apotheker, der udbryder, at han aldrig vil se Joele Frank igen, hvorefter han stormer ud fra mødelokalet og kaster i vrede en stol efter Bill Wohl.

Apothekers presseansvarlige Sean Healy afviser ikke episoden, men siger til Busineessweek, at der dog nok snarere var tale om, "at stolen blev skubbet og ikke kastet".

"Der er helt klart en matematisk sammenhæng mellem tidens gang, og graden hvormed ting bliver overdrevet," siger Sean Healy til Businessweek.

Pinligt! Tavse medarbejdere iagttog snork-sovende topchef

En måned efter episoden bliver Leo Apotheker fyret og erstattet af den tidligere eBay-chef Meg Whitman.

Rejste ud af landet

Ifølge Businessweek er der dog allerede tidligere i forløbet andre episoder, der får HP-medarbejderne til at rynke på brynene over Leo Apotheker.

Magasinet beskriver, hvordan folk i HP undrer sig over, at Apotheker i sin første tid i selskabet slet ikke befinder sig i USA.

Han bruger i stedet sin tid på en global såkaldt "lytte-tour".

Den nye chef skal ud i verden og møde HP's kunder og ansatte, lyder forklaringen fra virksomhedens presseafdeling, der samtidig afviser alle rygter om, at den nye chef i virkeligheden blot vil undgå at modtage en stævning i forbindelse med en californisk retssag mellem Oracle og Apothekers tidligere arbejdsgiver, SAP.

Faldt i søvn foran medarbejderne

Apothekers tilknappede og nogle gange usædvanlige adfærd bliver dog ved med at vække opsigt. 

En tidligere højtplaceret chef i HP's it-service division fortæller til Businessweek, at han første møde med Apotheker finder sted i et konferencelokale hos, hvor han skal underrette om situationen i  it-service-forretningen.

Men it-service-chefen og de knap 15 tilhørere i lokalet ser til med stor forbløffelse, da Apotheker pludselig falder i søvn under mødet. De forsamlede medarbejdere må vente i 15 lange og pinlige minutter på, at topchefen vågner op igen.

Apothekers talsmand, Sean Healy, siger til Businessweek at han ikke kan afvise, at Apotheker en enkelt gang er døset hen i løbet af et langt møde, men understreger, at den tidligere HP-chef ofte havde en arbejdsuge på helt op til 90 timer.

Læs hele Businessweeks artikel om HP her.

Læs også:

Undgå at folk falder i søvn under dine dødssyge Powerpoints

HP dræber WebOS - vil helt ud af pc-markedet

HP's topchef fyret - her er hans afløser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere