Artikel top billede

(Foto: SAP)

KMD's nye formand kastede stol efter kollega og sov under møde

Den nye KMD-formand Léo Apotheker er tilsyneladende kendt som en både søvnig og temperamentsfuld herre.

Danske KMD scorede et internationalt topnavn, da virksomheden for nylig hentede den tidligere HP-topchef Léo Apotheker som ny bestyrelsesformand.

Men 59-årige Apotheker var dog ikke en helt ukontroversiel herre i sin tid som administrerende direktør i det stormombruste, men legendariske Silicon Valley-selskab.

Det fremgår med al tydelighed i en opsigtsvækkende historie om HP's frie fald fra tinderne, som det amerikanske erhvervsmagasin Businessweek bringer i det nyeste nummer. 

Magasinet undersøger, om HP's nye topchef Meg Whitman, kan få selskabet tilbage på successporet.

Men samtidig bliver der tegnet et mildt sagt mindre flatterende billede af den nye KMD-formand, der fra september 2010 til oktober 2011 var administrerende direktør for HP.

Blev hurtigt upopulær

Ikke blot styrtdykker aktiekurserne i den tid, hvor Léo Apotheker er direktør.

Men også internt i virksomheden bliver han hurtigt upopulær.

Ifølge Businessweek kulminerer det hele, da Apotheker ville gennemføre en stærkt kontroversiel plan.

Planen indebærer, at HP øjeblikkeligt dropper sine aktuelle planer på tablet- og mobilområdet - samt en overvejelse om, at HP bør træde helt ud af pc-markedet.

På et møde diskuterer Léo Apotheker planen med HP's kommunikationsdirektør Bill Wohl samt en pr-konsulent ved navn Joele Frank.

De advarer begge om, at planen vil lede til store fald i aktiekursen, hvis den bliver gennemført. 

Kaster stol direktør-kollega

Advarslen falder dog tilsyneladende ikke i god jord hos Apotheker, der udbryder, at han aldrig vil se Joele Frank igen, hvorefter han stormer ud fra mødelokalet og kaster i vrede en stol efter Bill Wohl.

Apothekers presseansvarlige Sean Healy afviser ikke episoden, men siger til Busineessweek, at der dog nok snarere var tale om, "at stolen blev skubbet og ikke kastet".

"Der er helt klart en matematisk sammenhæng mellem tidens gang, og graden hvormed ting bliver overdrevet," siger Sean Healy til Businessweek.

Pinligt! Tavse medarbejdere iagttog snork-sovende topchef

En måned efter episoden bliver Leo Apotheker fyret og erstattet af den tidligere eBay-chef Meg Whitman.

Rejste ud af landet

Ifølge Businessweek er der dog allerede tidligere i forløbet andre episoder, der får HP-medarbejderne til at rynke på brynene over Leo Apotheker.

Magasinet beskriver, hvordan folk i HP undrer sig over, at Apotheker i sin første tid i selskabet slet ikke befinder sig i USA.

Han bruger i stedet sin tid på en global såkaldt "lytte-tour".

Den nye chef skal ud i verden og møde HP's kunder og ansatte, lyder forklaringen fra virksomhedens presseafdeling, der samtidig afviser alle rygter om, at den nye chef i virkeligheden blot vil undgå at modtage en stævning i forbindelse med en californisk retssag mellem Oracle og Apothekers tidligere arbejdsgiver, SAP.

Faldt i søvn foran medarbejderne

Apothekers tilknappede og nogle gange usædvanlige adfærd bliver dog ved med at vække opsigt. 

En tidligere højtplaceret chef i HP's it-service division fortæller til Businessweek, at han første møde med Apotheker finder sted i et konferencelokale hos, hvor han skal underrette om situationen i  it-service-forretningen.

Men it-service-chefen og de knap 15 tilhørere i lokalet ser til med stor forbløffelse, da Apotheker pludselig falder i søvn under mødet. De forsamlede medarbejdere må vente i 15 lange og pinlige minutter på, at topchefen vågner op igen.

Apothekers talsmand, Sean Healy, siger til Businessweek at han ikke kan afvise, at Apotheker en enkelt gang er døset hen i løbet af et langt møde, men understreger, at den tidligere HP-chef ofte havde en arbejdsuge på helt op til 90 timer.

Læs hele Businessweeks artikel om HP her.

Læs også:

Undgå at folk falder i søvn under dine dødssyge Powerpoints

HP dræber WebOS - vil helt ud af pc-markedet

HP's topchef fyret - her er hans afløser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere