Artikel top billede

KMD's nye formand kastede stol efter kollega og sov under møde

Den nye KMD-formand Léo Apotheker er tilsyneladende kendt som en både søvnig og temperamentsfuld herre.

Danske KMD scorede et internationalt topnavn, da virksomheden for nylig hentede den tidligere HP-topchef Léo Apotheker som ny bestyrelsesformand.

Men 59-årige Apotheker var dog ikke en helt ukontroversiel herre i sin tid som administrerende direktør i det stormombruste, men legendariske Silicon Valley-selskab.

Det fremgår med al tydelighed i en opsigtsvækkende historie om HP's frie fald fra tinderne, som det amerikanske erhvervsmagasin Businessweek bringer i det nyeste nummer. 

Magasinet undersøger, om HP's nye topchef Meg Whitman, kan få selskabet tilbage på successporet.

Men samtidig bliver der tegnet et mildt sagt mindre flatterende billede af den nye KMD-formand, der fra september 2010 til oktober 2011 var administrerende direktør for HP.

Blev hurtigt upopulær

Ikke blot styrtdykker aktiekurserne i den tid, hvor Léo Apotheker er direktør.

Men også internt i virksomheden bliver han hurtigt upopulær.

Ifølge Businessweek kulminerer det hele, da Apotheker ville gennemføre en stærkt kontroversiel plan.

Planen indebærer, at HP øjeblikkeligt dropper sine aktuelle planer på tablet- og mobilområdet - samt en overvejelse om, at HP bør træde helt ud af pc-markedet.

På et møde diskuterer Léo Apotheker planen med HP's kommunikationsdirektør Bill Wohl samt en pr-konsulent ved navn Joele Frank.

De advarer begge om, at planen vil lede til store fald i aktiekursen, hvis den bliver gennemført. 

Kaster stol direktør-kollega

Advarslen falder dog tilsyneladende ikke i god jord hos Apotheker, der udbryder, at han aldrig vil se Joele Frank igen, hvorefter han stormer ud fra mødelokalet og kaster i vrede en stol efter Bill Wohl.

Apothekers presseansvarlige Sean Healy afviser ikke episoden, men siger til Busineessweek, at der dog nok snarere var tale om, "at stolen blev skubbet og ikke kastet".

"Der er helt klart en matematisk sammenhæng mellem tidens gang, og graden hvormed ting bliver overdrevet," siger Sean Healy til Businessweek.

Pinligt! Tavse medarbejdere iagttog snork-sovende topchef

En måned efter episoden bliver Leo Apotheker fyret og erstattet af den tidligere eBay-chef Meg Whitman.

Rejste ud af landet

Ifølge Businessweek er der dog allerede tidligere i forløbet andre episoder, der får HP-medarbejderne til at rynke på brynene over Leo Apotheker.

Magasinet beskriver, hvordan folk i HP undrer sig over, at Apotheker i sin første tid i selskabet slet ikke befinder sig i USA.

Han bruger i stedet sin tid på en global såkaldt "lytte-tour".

Den nye chef skal ud i verden og møde HP's kunder og ansatte, lyder forklaringen fra virksomhedens presseafdeling, der samtidig afviser alle rygter om, at den nye chef i virkeligheden blot vil undgå at modtage en stævning i forbindelse med en californisk retssag mellem Oracle og Apothekers tidligere arbejdsgiver, SAP.

Faldt i søvn foran medarbejderne

Apothekers tilknappede og nogle gange usædvanlige adfærd bliver dog ved med at vække opsigt. 

En tidligere højtplaceret chef i HP's it-service division fortæller til Businessweek, at han første møde med Apotheker finder sted i et konferencelokale hos, hvor han skal underrette om situationen i  it-service-forretningen.

Men it-service-chefen og de knap 15 tilhørere i lokalet ser til med stor forbløffelse, da Apotheker pludselig falder i søvn under mødet. De forsamlede medarbejdere må vente i 15 lange og pinlige minutter på, at topchefen vågner op igen.

Apothekers talsmand, Sean Healy, siger til Businessweek at han ikke kan afvise, at Apotheker en enkelt gang er døset hen i løbet af et langt møde, men understreger, at den tidligere HP-chef ofte havde en arbejdsuge på helt op til 90 timer.

Læs hele Businessweeks artikel om HP her.

Læs også:

Undgå at folk falder i søvn under dine dødssyge Powerpoints

HP dræber WebOS - vil helt ud af pc-markedet

HP's topchef fyret - her er hans afløser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommune optimerede adgangen til digitale tjenester, styrkede sikkerheden – og mindskede omkostningerne
Med en samlet netværks- og sikkerhedsløsning giver Viborg Kommune medarbejderne lettere, hurtigere og sikrere adgang til digitale tjenester.