Artikel top billede

Sådan er den nye BlackBerry 10

Nu kommer telefonen, der skal give iPhone og Android kamp til stregen i virksomhederne.

Der er kun to uger tilbage til lanceringen af BlackBerry 10, og der er allerede lækket mange informationer om de nye smartphones. Det er "vind eller forsvind" for canadiske Research In Motion (RIM), som er hårdt presset af iPhone og Android. RIM har uden held forsøgt at konkurrere med Apple og Google på smartphone-markedet til private brugere. Men BlackBerry er stadig populær i mange virksomheder, og det er hér, at slaget skal vindes.

Så meget afhænger af BlackBerry 10, som er den første smartphone fra selskabet med touch. Hardwaren ligner en iPhone 5, men uden den runde knap i bunden. Der er kun en knap i siden til at tænde telefonen, en knap til at regulere lydstyrken og en knap, der aktiverer talegenkendelse. Alt andet klares ved at føre fingeren hen over skærmen.

I modsætning til iPhone kan telefonen åbnes på bagsiden, hvor man så kan skifte batteriet og indsætte hukommelseskort og sim-kort.

Hardware-specifikationerne er også allerede lækket. De internationale modeller indeholder angiveligt en 1,5 GHz dual-core processor fra Texas Instruments, mens den udgave der sælges i USA bruger en Snapdragon-processor fra Qualcomm.

Der er 16 GB lagerplads (som kan udvides), 2 GB RAM, to kameraer med henholdsvis 2 og 8 megapixel, en 4,2-tommers skærm med 1.280 x 768 billedpunkter og stik til mikro-USB og mikro-HDMI.

Ifølge den østrigske hjemmeside Telekom-presse.at måler den nye smartphone 129 x 65 mm og har en tykkelse på blot 8 mm. Den skulle veje 125 gram. Batteriet har en kapacitet på 2.100 mAh.

Men disse specifikationer bygger muligvis på en af de test-enheder, som RIM har rundsendt til udviklere i det sidste halve år, og de kan være lidt anderledes i den færdige version.

Det ser således ud til, at den endelige opløsning bliver på 1.280 x 720 pixels.

Den østrigske nyhedstjeneste har også lavet en video, der viser den nye smartphone.

Adskiller arbejde og privatbrug

BlackBerry 10 bygger på operativsystemet QNX, som blandt andet bruges til at styre industrianlæg, atomkraftværker og militærteknologi. Det skulle også garantere, at den nye platform kører stabilt og sikkert.

RIM har allerede afsløret en række nye funktioner som BlackBerry Flow og Hub, der samler alle beskeder, feeds og begivenheder i én fælles central på telefonen, og Balance, der sørger for at adskille personlige og arbejdsrelaterede data.

Her kan man skifte frem og tilbage mellem den private profil og arbejdsmodus, hvor sidstnævnte er beskyttet med kryptering.

En af de afgørende fordele for BlackBerry er, at man er i stand til at adskille privat og arbejdsmæssig brug af telefonen uden at kompromittere sikkerheden.

Brugeren kan installere alle de applikationer, man har lyst til - det kommer ikke til at berøre de arbejdsrelaterede data, der er gemt på telefonen.

BlackBerry 10 kan kommunikere direkte med Exchange ActiveSync eller med andre messaging-platforme, og det er ikke længere nødvendigt at anvende BlackBerry Enterprise Server eller andre af selskabets tjenester. Den nye telefon fungerer helt uafhængigt af RIMs egen infrastruktur.

Problemet med de manglende apps ser ud til at være løst. RIM lokker med kontante præmier til udviklere, og der er allerede indsendt mere end 15.000 apps til platformen.

Der kommer to nye BlackBerry 10 smartphones den 30. januar, og det ventes, at mindst en håndfuld forskellige modeller bliver lanceret i løbet af året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere