Artikel top billede

Sådan er den nye BlackBerry 10

Nu kommer telefonen, der skal give iPhone og Android kamp til stregen i virksomhederne.

Der er kun to uger tilbage til lanceringen af BlackBerry 10, og der er allerede lækket mange informationer om de nye smartphones. Det er "vind eller forsvind" for canadiske Research In Motion (RIM), som er hårdt presset af iPhone og Android. RIM har uden held forsøgt at konkurrere med Apple og Google på smartphone-markedet til private brugere. Men BlackBerry er stadig populær i mange virksomheder, og det er hér, at slaget skal vindes.

Så meget afhænger af BlackBerry 10, som er den første smartphone fra selskabet med touch. Hardwaren ligner en iPhone 5, men uden den runde knap i bunden. Der er kun en knap i siden til at tænde telefonen, en knap til at regulere lydstyrken og en knap, der aktiverer talegenkendelse. Alt andet klares ved at føre fingeren hen over skærmen.

I modsætning til iPhone kan telefonen åbnes på bagsiden, hvor man så kan skifte batteriet og indsætte hukommelseskort og sim-kort.

Hardware-specifikationerne er også allerede lækket. De internationale modeller indeholder angiveligt en 1,5 GHz dual-core processor fra Texas Instruments, mens den udgave der sælges i USA bruger en Snapdragon-processor fra Qualcomm.

Der er 16 GB lagerplads (som kan udvides), 2 GB RAM, to kameraer med henholdsvis 2 og 8 megapixel, en 4,2-tommers skærm med 1.280 x 768 billedpunkter og stik til mikro-USB og mikro-HDMI.

Ifølge den østrigske hjemmeside Telekom-presse.at måler den nye smartphone 129 x 65 mm og har en tykkelse på blot 8 mm. Den skulle veje 125 gram. Batteriet har en kapacitet på 2.100 mAh.

Men disse specifikationer bygger muligvis på en af de test-enheder, som RIM har rundsendt til udviklere i det sidste halve år, og de kan være lidt anderledes i den færdige version.

Det ser således ud til, at den endelige opløsning bliver på 1.280 x 720 pixels.

Den østrigske nyhedstjeneste har også lavet en video, der viser den nye smartphone.

Adskiller arbejde og privatbrug

BlackBerry 10 bygger på operativsystemet QNX, som blandt andet bruges til at styre industrianlæg, atomkraftværker og militærteknologi. Det skulle også garantere, at den nye platform kører stabilt og sikkert.

RIM har allerede afsløret en række nye funktioner som BlackBerry Flow og Hub, der samler alle beskeder, feeds og begivenheder i én fælles central på telefonen, og Balance, der sørger for at adskille personlige og arbejdsrelaterede data.

Her kan man skifte frem og tilbage mellem den private profil og arbejdsmodus, hvor sidstnævnte er beskyttet med kryptering.

En af de afgørende fordele for BlackBerry er, at man er i stand til at adskille privat og arbejdsmæssig brug af telefonen uden at kompromittere sikkerheden.

Brugeren kan installere alle de applikationer, man har lyst til - det kommer ikke til at berøre de arbejdsrelaterede data, der er gemt på telefonen.

BlackBerry 10 kan kommunikere direkte med Exchange ActiveSync eller med andre messaging-platforme, og det er ikke længere nødvendigt at anvende BlackBerry Enterprise Server eller andre af selskabets tjenester. Den nye telefon fungerer helt uafhængigt af RIMs egen infrastruktur.

Problemet med de manglende apps ser ud til at være løst. RIM lokker med kontante præmier til udviklere, og der er allerede indsendt mere end 15.000 apps til platformen.

Der kommer to nye BlackBerry 10 smartphones den 30. januar, og det ventes, at mindst en håndfuld forskellige modeller bliver lanceret i løbet af året.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.