Artikel top billede

Sådan er den nye BlackBerry 10

Nu kommer telefonen, der skal give iPhone og Android kamp til stregen i virksomhederne.

Der er kun to uger tilbage til lanceringen af BlackBerry 10, og der er allerede lækket mange informationer om de nye smartphones. Det er "vind eller forsvind" for canadiske Research In Motion (RIM), som er hårdt presset af iPhone og Android. RIM har uden held forsøgt at konkurrere med Apple og Google på smartphone-markedet til private brugere. Men BlackBerry er stadig populær i mange virksomheder, og det er hér, at slaget skal vindes.

Så meget afhænger af BlackBerry 10, som er den første smartphone fra selskabet med touch. Hardwaren ligner en iPhone 5, men uden den runde knap i bunden. Der er kun en knap i siden til at tænde telefonen, en knap til at regulere lydstyrken og en knap, der aktiverer talegenkendelse. Alt andet klares ved at føre fingeren hen over skærmen.

I modsætning til iPhone kan telefonen åbnes på bagsiden, hvor man så kan skifte batteriet og indsætte hukommelseskort og sim-kort.

Hardware-specifikationerne er også allerede lækket. De internationale modeller indeholder angiveligt en 1,5 GHz dual-core processor fra Texas Instruments, mens den udgave der sælges i USA bruger en Snapdragon-processor fra Qualcomm.

Der er 16 GB lagerplads (som kan udvides), 2 GB RAM, to kameraer med henholdsvis 2 og 8 megapixel, en 4,2-tommers skærm med 1.280 x 768 billedpunkter og stik til mikro-USB og mikro-HDMI.

Ifølge den østrigske hjemmeside Telekom-presse.at måler den nye smartphone 129 x 65 mm og har en tykkelse på blot 8 mm. Den skulle veje 125 gram. Batteriet har en kapacitet på 2.100 mAh.

Men disse specifikationer bygger muligvis på en af de test-enheder, som RIM har rundsendt til udviklere i det sidste halve år, og de kan være lidt anderledes i den færdige version.

Det ser således ud til, at den endelige opløsning bliver på 1.280 x 720 pixels.

Den østrigske nyhedstjeneste har også lavet en video, der viser den nye smartphone.

Adskiller arbejde og privatbrug

BlackBerry 10 bygger på operativsystemet QNX, som blandt andet bruges til at styre industrianlæg, atomkraftværker og militærteknologi. Det skulle også garantere, at den nye platform kører stabilt og sikkert.

RIM har allerede afsløret en række nye funktioner som BlackBerry Flow og Hub, der samler alle beskeder, feeds og begivenheder i én fælles central på telefonen, og Balance, der sørger for at adskille personlige og arbejdsrelaterede data.

Her kan man skifte frem og tilbage mellem den private profil og arbejdsmodus, hvor sidstnævnte er beskyttet med kryptering.

En af de afgørende fordele for BlackBerry er, at man er i stand til at adskille privat og arbejdsmæssig brug af telefonen uden at kompromittere sikkerheden.

Brugeren kan installere alle de applikationer, man har lyst til - det kommer ikke til at berøre de arbejdsrelaterede data, der er gemt på telefonen.

BlackBerry 10 kan kommunikere direkte med Exchange ActiveSync eller med andre messaging-platforme, og det er ikke længere nødvendigt at anvende BlackBerry Enterprise Server eller andre af selskabets tjenester. Den nye telefon fungerer helt uafhængigt af RIMs egen infrastruktur.

Problemet med de manglende apps ser ud til at være løst. RIM lokker med kontante præmier til udviklere, og der er allerede indsendt mere end 15.000 apps til platformen.

Der kommer to nye BlackBerry 10 smartphones den 30. januar, og det ventes, at mindst en håndfuld forskellige modeller bliver lanceret i løbet af året.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere