Artikel top billede

Søndag starter det nye Megaupload

Kim Dotcom vil ændre verden med sin nye fildelings-tjeneste, der starter på årsdagen for hans anholdelse.

På søndag er det præcis ét år siden, at politiet stormede en landejendom i New Zealand og anholdt den farverige tyske forretningsmand Kim Dotcom. Dermed var der samtidig sat punktum for hans fildelingstjeneste Megaupload. Men Dotcom, der stadig kæmper i retten for at undgå en udlevering til USA, gør klar til et comeback. Han er klar med en efterfølger til Megaupload, kaldet Mega.co.nz, der skal lanceres på årsdagen for hans anholdelse.

Kim Dotcom er kendt for sine kreative påfund, og han har da også fundet på en usædvanlig aktion for at reklamere for sin nye fildelingstjeneste. Han overtog en lokal isbutik i Auckland for en aften og uddelte gratis isbægre til hundredvis af folk.

I ti af bægrene havde han gemt en gylden billet - ligesom i "Charlie og chokoladefabrikken" - og de lykkelige findere blev så inviteret til at besøge hans gigantiske landejendom til mere end 150 millioner kroner.

Allerede i november havde Dotcom inviteret til en gigantisk fest i sit domicil, hvor flere end tusind gæster strømmede til, men de måtte betale 500 kroner hver for at komme ind.

Samtidig ser det ud til, at sagen mod Dotcom trækker ud. Først til august skal retten tage stilling til, om Dotcom skal udleveres til USA. En canadisk domstol har netop afvist at udlevere data fra 32 beslaglagte servere til de amerikanske myndigheder. Det kan gøre det sværere at få Dotcom og hans medanklagede dømt i sagen om copyright-krænkelse.

"I den mørke tidsalder var det bøger, der blev brændt af fremskridtets fjender. Nu brænder de websteder," siger Kim Dotcom til Auckland Now.

Mega bliver allerede kritiseret, inden tjenesten er startet. En radiostation har afvist at reklamere for den nye fildelingstjeneste, og det afrikanske land Gabon har også blokeret for, at tjenesten kan bruge .ga-domænet.

Filerne ligger i skyen

Ifølge Kim Dotcom bliver det nye Mega et globalt cloud-filsystem, hvor alle data automatisk skal krypteres i browseren. Det kræver altså ikke en selvstændig klient. Det skulle være muligt at afvikle flere uploads samtidig og fortsætte fra samme sted, selv om forbindelsen midlertidigt bliver afbrudt, ligesom det kendes fra andre cloud-tjenester.

Der kommer også et Software Developer Kit (SDK) til udviklere, som vil integrere tjenesten i deres egne applikationer.

Det skulle være umuligt at lukke den nye tjeneste ned. Den bliver spredt over et stort netværk af hosting-partnere. Dotcom leder nu efter partnere, som vil sælge plads til tjenesten. De skal blandt andet garantere, at fejlramte server-harddiske bliver erstattet i løbet af 24 timer.

Der skal være mindst 20 terabyte plads på hver server, og Linux skal være forudinstalleret som operativsystem. Det er også et krav, at serverne ikke må være placeret i USA.

Men de seneste meldinger fra Kim Dotcom tyder på, at man også vil installere sin egen server-infrastruktur. Det kan blive et sårbart punkt for tjenesten. Et billede på Twitter viser de nye servere, og Dotcom skriver i en tweet, at man tilføjer et nyt rack med 720 terabyte om dagen.

Foruden hosting-partnerne leder Dotcom også efter investorer, som vil være med til at finansiere tjenesten. Dotcom fortæller, at man har nok penge til at lancere den gratis tjeneste, men man søger efter yderligere midler, der skal garantere, at den også fortsat vil være gratis for brugerne.

Ifølge Dotcom skal det nye Mega gøre det mere sikkert og billigere at gemme data i skyen.

Tyskeren er i øjeblikket løsladt mod kaution. Hvis han bliver udleveret til USA, risikerer han op til 20 års fængsel for copyright-krænkelse og hvidvaskning af penge.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.