Artikel top billede

Søndag starter det nye Megaupload

Kim Dotcom vil ændre verden med sin nye fildelings-tjeneste, der starter på årsdagen for hans anholdelse.

På søndag er det præcis ét år siden, at politiet stormede en landejendom i New Zealand og anholdt den farverige tyske forretningsmand Kim Dotcom. Dermed var der samtidig sat punktum for hans fildelingstjeneste Megaupload. Men Dotcom, der stadig kæmper i retten for at undgå en udlevering til USA, gør klar til et comeback. Han er klar med en efterfølger til Megaupload, kaldet Mega.co.nz, der skal lanceres på årsdagen for hans anholdelse.

Kim Dotcom er kendt for sine kreative påfund, og han har da også fundet på en usædvanlig aktion for at reklamere for sin nye fildelingstjeneste. Han overtog en lokal isbutik i Auckland for en aften og uddelte gratis isbægre til hundredvis af folk.

I ti af bægrene havde han gemt en gylden billet - ligesom i "Charlie og chokoladefabrikken" - og de lykkelige findere blev så inviteret til at besøge hans gigantiske landejendom til mere end 150 millioner kroner.

Allerede i november havde Dotcom inviteret til en gigantisk fest i sit domicil, hvor flere end tusind gæster strømmede til, men de måtte betale 500 kroner hver for at komme ind.

Samtidig ser det ud til, at sagen mod Dotcom trækker ud. Først til august skal retten tage stilling til, om Dotcom skal udleveres til USA. En canadisk domstol har netop afvist at udlevere data fra 32 beslaglagte servere til de amerikanske myndigheder. Det kan gøre det sværere at få Dotcom og hans medanklagede dømt i sagen om copyright-krænkelse.

"I den mørke tidsalder var det bøger, der blev brændt af fremskridtets fjender. Nu brænder de websteder," siger Kim Dotcom til Auckland Now.

Mega bliver allerede kritiseret, inden tjenesten er startet. En radiostation har afvist at reklamere for den nye fildelingstjeneste, og det afrikanske land Gabon har også blokeret for, at tjenesten kan bruge .ga-domænet.

Filerne ligger i skyen

Ifølge Kim Dotcom bliver det nye Mega et globalt cloud-filsystem, hvor alle data automatisk skal krypteres i browseren. Det kræver altså ikke en selvstændig klient. Det skulle være muligt at afvikle flere uploads samtidig og fortsætte fra samme sted, selv om forbindelsen midlertidigt bliver afbrudt, ligesom det kendes fra andre cloud-tjenester.

Der kommer også et Software Developer Kit (SDK) til udviklere, som vil integrere tjenesten i deres egne applikationer.

Det skulle være umuligt at lukke den nye tjeneste ned. Den bliver spredt over et stort netværk af hosting-partnere. Dotcom leder nu efter partnere, som vil sælge plads til tjenesten. De skal blandt andet garantere, at fejlramte server-harddiske bliver erstattet i løbet af 24 timer.

Der skal være mindst 20 terabyte plads på hver server, og Linux skal være forudinstalleret som operativsystem. Det er også et krav, at serverne ikke må være placeret i USA.

Men de seneste meldinger fra Kim Dotcom tyder på, at man også vil installere sin egen server-infrastruktur. Det kan blive et sårbart punkt for tjenesten. Et billede på Twitter viser de nye servere, og Dotcom skriver i en tweet, at man tilføjer et nyt rack med 720 terabyte om dagen.

Foruden hosting-partnerne leder Dotcom også efter investorer, som vil være med til at finansiere tjenesten. Dotcom fortæller, at man har nok penge til at lancere den gratis tjeneste, men man søger efter yderligere midler, der skal garantere, at den også fortsat vil være gratis for brugerne.

Ifølge Dotcom skal det nye Mega gøre det mere sikkert og billigere at gemme data i skyen.

Tyskeren er i øjeblikket løsladt mod kaution. Hvis han bliver udleveret til USA, risikerer han op til 20 års fængsel for copyright-krænkelse og hvidvaskning af penge.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Business Analyst – Consulting - Insurance

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior DeltaV Engineer

Vml Map

DevOps Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere