Artikel top billede

Søndag starter det nye Megaupload

Kim Dotcom vil ændre verden med sin nye fildelings-tjeneste, der starter på årsdagen for hans anholdelse.

På søndag er det præcis ét år siden, at politiet stormede en landejendom i New Zealand og anholdt den farverige tyske forretningsmand Kim Dotcom. Dermed var der samtidig sat punktum for hans fildelingstjeneste Megaupload. Men Dotcom, der stadig kæmper i retten for at undgå en udlevering til USA, gør klar til et comeback. Han er klar med en efterfølger til Megaupload, kaldet Mega.co.nz, der skal lanceres på årsdagen for hans anholdelse.

Kim Dotcom er kendt for sine kreative påfund, og han har da også fundet på en usædvanlig aktion for at reklamere for sin nye fildelingstjeneste. Han overtog en lokal isbutik i Auckland for en aften og uddelte gratis isbægre til hundredvis af folk.

I ti af bægrene havde han gemt en gylden billet - ligesom i "Charlie og chokoladefabrikken" - og de lykkelige findere blev så inviteret til at besøge hans gigantiske landejendom til mere end 150 millioner kroner.

Allerede i november havde Dotcom inviteret til en gigantisk fest i sit domicil, hvor flere end tusind gæster strømmede til, men de måtte betale 500 kroner hver for at komme ind.

Samtidig ser det ud til, at sagen mod Dotcom trækker ud. Først til august skal retten tage stilling til, om Dotcom skal udleveres til USA. En canadisk domstol har netop afvist at udlevere data fra 32 beslaglagte servere til de amerikanske myndigheder. Det kan gøre det sværere at få Dotcom og hans medanklagede dømt i sagen om copyright-krænkelse.

"I den mørke tidsalder var det bøger, der blev brændt af fremskridtets fjender. Nu brænder de websteder," siger Kim Dotcom til Auckland Now.

Mega bliver allerede kritiseret, inden tjenesten er startet. En radiostation har afvist at reklamere for den nye fildelingstjeneste, og det afrikanske land Gabon har også blokeret for, at tjenesten kan bruge .ga-domænet.

Filerne ligger i skyen

Ifølge Kim Dotcom bliver det nye Mega et globalt cloud-filsystem, hvor alle data automatisk skal krypteres i browseren. Det kræver altså ikke en selvstændig klient. Det skulle være muligt at afvikle flere uploads samtidig og fortsætte fra samme sted, selv om forbindelsen midlertidigt bliver afbrudt, ligesom det kendes fra andre cloud-tjenester.

Der kommer også et Software Developer Kit (SDK) til udviklere, som vil integrere tjenesten i deres egne applikationer.

Det skulle være umuligt at lukke den nye tjeneste ned. Den bliver spredt over et stort netværk af hosting-partnere. Dotcom leder nu efter partnere, som vil sælge plads til tjenesten. De skal blandt andet garantere, at fejlramte server-harddiske bliver erstattet i løbet af 24 timer.

Der skal være mindst 20 terabyte plads på hver server, og Linux skal være forudinstalleret som operativsystem. Det er også et krav, at serverne ikke må være placeret i USA.

Men de seneste meldinger fra Kim Dotcom tyder på, at man også vil installere sin egen server-infrastruktur. Det kan blive et sårbart punkt for tjenesten. Et billede på Twitter viser de nye servere, og Dotcom skriver i en tweet, at man tilføjer et nyt rack med 720 terabyte om dagen.

Foruden hosting-partnerne leder Dotcom også efter investorer, som vil være med til at finansiere tjenesten. Dotcom fortæller, at man har nok penge til at lancere den gratis tjeneste, men man søger efter yderligere midler, der skal garantere, at den også fortsat vil være gratis for brugerne.

Ifølge Dotcom skal det nye Mega gøre det mere sikkert og billigere at gemme data i skyen.

Tyskeren er i øjeblikket løsladt mod kaution. Hvis han bliver udleveret til USA, risikerer han op til 20 års fængsel for copyright-krænkelse og hvidvaskning af penge.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere