Artikel top billede

Her ses forgængeren til den kommende Galaxy Note 3.

Samsungs nye Galaxy Note: Er det en smartphone eller en tablet?

Senere i år kommer en ny Galaxy Note med 6,3-tommer skærm og otte-kerne-processor.

Grænsen mellem smartphones og tablet-pc'er forsvinder efterhånden. Samsung er på vej med en efterfølger til sin Galaxy Note 2, der skulle være klar senere i år. Korea Times skriver, at den kommende Galaxy Note 3 har en 6,3-tommer skærm og den nye otte-kerne-processor Exynos 5 Octa.

Mange tablet-pc'er har en skærmstørrelse på syv tommer, og derfor må man spørge, om det nye produkt er en smartphone eller en tablet.

Indtil nu har det været sådan, at alt over syv tommer bliver regnet som en tablet-pc, mens alt under denne størrelse "kun" er en smartphone.

Til sammenligning har den første Galaxy Note en skærmstørrelse på 5,3-tommers, mens 2'eren har et lidt større display, 5,55 tommer.

Samsung er ikke de første, der nærmer sig den magiske syv-tommers grænse med en smartphone. Huawei har annonceret en ny Android-smartphone kaldet Ascend Mate, hvor skærmstørrelsen er på omkring seks tommer.

Den kinesiske telefon skulle være klar til juli, og den kan sandsynligvis holde rekorden for den største skærm i en smartphone i nogle måneder, indtil Galaxy Note 3 som forventet kommer til september.

Begge de to forgængere blev lanceret på Ifa-messen i Berlin, der altid holdes i september.

Samsung har solgt omkring tre millioner af sin Galaxy Note 2 i de første par måneder efter lanceringen sidste år.

Den samme artikel i Korea Times kan fortælle, at Samsung nu vil udvide sin chip-forretning i Kina for at reducere selskabets afhængighed af Apple.

Samsung fremstiller både skærmpaneler og andre komponenter til Apple-produkter, men samtidig er den koreanske gigant involveret i et bittert retsopgør om patenter og design med Apple.

Det ventes derfor, at Apple vil forsøge at få sine komponenter produceret andre steder, og det kan gøre ondt på bundlinien hos Samsung.

Men nu satser Samsung altså på at sælge chips til kinesiske producenter som Huawei og ZTE, der snart kommer med den første smartphone med Firefox OS.

Turbo i processoren

Galaxy Note 3 skal bruge den nye Exynos Octa 5 processor, der blev præsenteret på CES-messen i sidste uge. Denne ARM-processor er en videreudvikling af Exynos 5 Dual, der bruges i Nexus 10.

Processoren indeholder fire A15- og fire A7-kerner, som bruger ARM's big.LITTLE-teknik. Det betyder, at processoren kan skifte mellem de store A15-kerner og de små A7-kerner for at reducere energiforbruget.

Konceptet blev introduceret i 2011 og kombinerer den høje ydelse i Cortex A15 MPCore med det lave energiforbrug i A7. Ideen er, at den kraftige processor først bliver aktiveret i det øjeblik, der er brug for det. Ellers kører man på de langsommere kerner.

ARM hævder, at big.LITTLE gør det muligt for enhederne "at vælge den rigtige processor til den rigtige opgave baseret på kravene til ydelsen".

Softwaren som kører på den mobile enhed mærker ikke noget - enheden sørger automatisk for at skifte processor baseret på belastningen.

Processorerne ser altså identiske ud set fra applikationernes perspektiv. Den lille lav-energi processor - i dette tilfælde Cortex A7 - kører operativsystemet og applikationer til basale opgaver som f.eks. lydafspilning.

Den mobile enhed skulle være i stand til at skifte processor i løbet af 20 millisekunder, hvis man starter spil eller andre krævende programmer.

Det skulle forlænge batterilevetiden i de mobile enheder, selvom det stadig er skærmen og ikke processoren, som dræner batteriet mest.

Samsung fortæller, at Exynos 5 Octa bruger 70 procent mindre energi end forgængeren Exynos 5 Dual, der også anvendes i selskabets nye Chromebook, men ydelsen skulle være meget højere.

Exynos 5 Octa er rettet mod notebooks og smartphones i high-end-klassen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.