Artikel top billede

Så let er det: Hold fri og outsource dit arbejde til Kina

En amerikansk software-udvikler fik en kineser til at lave sit arbejde, og brugte i stedet tiden på Youtube. Se hvordan du kan gøre det samme.

Synes du, at din arbejdsdag er for stresset, og vil du hellere bruge tiden på at se Youtube-videoer og tjekke Facebook?

Så kan du overveje at gøre som softwareudvikleren "Bob", som vi her på ComON omtalte i sidste uge.

Bob var indtil for kort tid siden ansat hos en amerikansk virksomhed, der er kunde hos det amerikanske teleselskab Verizon.

Men da Verizon en dag foretager en revision af hans arbejdsgivers teletrafik, bliver der opdaget en masse kinesisk trafik på virksomhedens netværk.

Det viser sig, at Bob har betalt et kinesisk firma en femtedel af sin løn for udføre al sit arbejde.

Historien, der er bekræftet af Verizon, lyder næsten for 'god' til at være sand, men det er faktisk relativt let (alt afhængigt af dit job, naturligvis) at gøre som Bob. 

Sådan kan du gøre

På sider som Freelancer.com, elance.com og oDesk.com, tilbyder millioner af freelancere fra hele kloden at lave billigt arbejde for dig.

Har du en arbejdsopgave, som du gerne vil have løst, skal du blot oprette opgaven som et projekt på den freelance-side, som du ønsker.

Lad os tage udgangspunkt i, hvordan du gør på Freelancer.com

Her skal du logge ind på siden og oprette et projekt, hvor du forklarer om opgavens indhold og deadline.

Folk der er interesseret i at løse opgaven for dig, kan byde ind ved at oplyse deres timeløn samt, hvor mange timer de forventer, at det vil tage at løse opgaven. Udover det vælger mange også at tilføje en tekst, hvor de uddyber deres kompetencer.

Når opgaven er fuldført, kan du give freelanceren en karakter. Din karakter bliver herefter en del af et karaktergennemsnit, der fremgår af freelancerens profil.

Hos Freelancer.com sker betalingen ved, at du overfører beløbet til din konto hos freelancer.com, og når opgaven er udført, bliver pengene frigivet til freelanceren.

Få løst rutineopgaverne

På sider som Freelancer.com og Elance.com kan du få lavet store opgaver og hele projekter. Men der findes også sider, hvor du kan få løst de mindre og lidt mere kedelige og rutineprægrede opgaver.

Eksempelvis Amazons Mechanical Turk, hvor du kan indsende dine opgaver og lynhurtigt få dem udført af folk fra hele verden, der ofte bliver betalt under én krone per arbejdsopgave.

Opgaverne kan eksempelvis bestå af at identificere motiverne på en række billeder, skrive korte produktanmeldelser eller høste data fra pdf-filer og hjemmesider

Et andet og ofte lidt mere muntert alternativ er siden Fiverr.com, hvor folk udbyder arbejdsopgaver til 5 dollar stykket.

Her finder du folk, der tilbyder at rette din software-kode og give dine billeder en Photoshop-overhaling. Men du finder også mange mere fjollede tilbud, der blandt andet indbefatter folk, som kan indspille en sjov fødselsdagssang og kvinder, der er klar til at skrive en personlig hilsner til dig på deres bryster.

Millioner vil arbejde for dig

Alene Freelance.com har ifølge New York Times mere end 2,8 millioner freelancere, der sidder klar til at udføre arbejde for dig. 

En stor del af dem er veluddannede unge mennesker fra Kina eller Indien, der sidder på spring for at udføre opgaver til priser, der ligger væsentligt under, hvad det koster at få opgaven udført dem her i landet. 

Til New York Times forklarer Freelancer.com's administrerende direktør Matt Barrie, at der i øjeblikket former sig en global arbejdshær, der kan beskrives med tre bogstaver: P-H-D. 

Ikke fordi de nødvendigvis har taget en ph.d. Men fordi de er: Poor (fattige), Hungry (sultende) og Driven (driftige).

"Folk fra hele verden bliver i dag forbundet med hinanden i et fantastisk hurtigt tempo," siger Matt Barrie

Er kvaliteten i orden?

Vælger du at outsource dine arbejdsopgaver, er det store spørgsmål naturligvis om kvaliteten er på højde med det, som du selv vil kunne levere. 

For Bob var det tilsyneladende ikke noget problem. Ifølge Verizon var han takket være det kinesiske arbejde kendt som den bedste software-udvikler i den bygning, hvor han arbejdede.

Her i spalterne har vi tidligere talt med en ung dansk selvstændig programmer, der fortæller, hvordan han bruger Freelancer.com og, hvad han gør for at sikre sig at kvaliteten er i orden. Læs hans råd her.

Historien om Bob er i øvrigt et ganske glimrende eksempel på at virkeligheden nogle gange overhaler fantasien.

Hans historie minder nemlig bemærkelsesværdigt meget om et falsk tv-indslag, som det satiriske nyhedssite The Onion, tidligere har lavet.

Læs også:
Udvikler sendte sine opgaver til Kina - og hævede lønnen 

Sådan får du chefen til at tro, at du er flittig 

19-årige Kasper: Sådan ansatte jeg en billig inder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere